“Μαλλιά κουβάρια” έγιναν στη βουλή, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος

 “Μαλλιά κουβάρια” έγιναν στη βουλή, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος

Ακραία πόλωση χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική αντιμαχία Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Βελόπουλου, νωρίτερα στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

   «Αν ήξερα πόσο πολύ θέλετε να βγείτε στο Σκάι, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βγείτε. Δεν ήξερα ότι τραβάτε τέτοιο μεγάλο ζόρι και τέτοιο πόνο στη ψυχή σας. Πρέπει να σας πως όμως για να είμαστε συνεννοημένοι, ότι ο Σκάι είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός. Βγάζει αυτούς που θέλει. Και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε λογοκρισία, ούτε είμαστε Σοβιετία. Παρά ταύτα, στο όνομα της παλαιάς μας φιλίας, αν τόσο στενοχωριέστε που δεν βγαίνετε στον Σκάι, να πάρω μερικούς φίλους μου δημοσιογράφους, να τους παρακαλέσω να σας βγάλουνε, για να μην στενοχωριέστε», σχολίασε αρχικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφορά που είχε κάνει προηγουμένως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ότι ο Σκάι δεν καλεί βουλευτές του κόμματος του ή και τον ίδιο.

   Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συνιστά προσβολή για τους πολίτες, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στα 40 λεπτά της ομιλίας του, δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό να πει κάτι για το ΕΣΥ, παρά μόνο ότι «το έκανε σαν τα…μούτρα του». «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα μούτρα μου καλά τα βλέπω εγώ. Αν εσείς τα βλέπετε χάλια, δεν ξέρω. Δικαίωμα σας είναι…. Προσπαθώ να με διατηρώ σε καλή φόρμα. Αλλά αυτά είναι γούστα», είπε ο υπουργός Υγείας.

   Σε σχέση με αναφορές του Κυριάκου Βελόπουλου στον κ. Γεράκη και την εταιρεία του διενέργειας μετρήσεων κοινής γνώμης, ο υπουργός Υγείας είπε: «Αυτές τις θεωρίες περί τιμολογίων κλπ, τις έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Ο κ. Γεράκης είναι από τους δημοσκόπους που έπεσε μέσα στις εκλογές. Άρα όλες οι κατηγορίες πήγανε περίπατο. Διότι η δουλειά ενός δημοσκόπου είναι να προβλέπει το αποτέλεσμα και ο κ. Γεράκης το προέβλεψε σωστά».

   Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας «συνεχάρη ειλικρινώς» τον κ. Βελόπουλο διότι «κατάφερε να πείσει, όχι μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά και τη Βουλή», «για όλες αυτές τις παλαβές θεωρίες, περί μπαζώματος στα Τέμπη». «Όταν λέγατε τις θεωρίες περί μπαζώματος, όλη η Βουλή γελούσε. Και καταφέρατε να πείσετε όλους τους άλλους, στη συνέχεια, του ΠΑΣΟΚ προεξάρχοντος, να συμμεριστεί όλες αυτές τις θεωρίες σας, για τις οποίες τότε όλοι γελούσανε. Αυτό σας το πιστώνω. Χαίρομαι όμως γιατί για όλα αυτά γίνεται δικαστική διερεύνηση για να φανεί τελικά η πραγματικότητα όλων αυτών των θεωριών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

   Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στον κ. Μπλέτσα, ο υπουργός Υγείας είπε: «ο κ. Μπλέτσας ορίστηκε επικεφαλής του Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια. Το επιχείρημά σας είναι ότι έχει κάνει μια ανάρτηση κατά του Καραμανλή. Συγνώμη, συμφωνήσαμε ή όχι ότι πρέπει να επιλέγουμε ανθρώπους ασχέτως πολιτικών απόψεων, αρκεί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια δουλειά; Ο κ. Μπλέτσας είναι διευθυντής του Media Lab του ΜΙΤ. Και επειδή εσείς μπορεί να μην ξέρετε τι είναι το ΜΙΤ, πρέπει να πω ότι το τεχνολογικό ίδρυμα της Μασαχουσέτης είναι το νούμερο ένα ίδρυμα για την κυβερνοασφάλεια στον πλανήτη γη! Άρα το να επιλέγει η κυβέρνηση τον διευθυντή αυτού του εργαστηρίου, γι αυτή τη θέση, και αυτός να είναι λόγος για να μας κατηγορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος, δυστυχώς δείχνει αγαπητέ Κυριάκο ότι παραμένεις το ίδιο φαιδρός που ήσουν πάντα!».

   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε διαβάζοντας στην Ολομέλεια παλαιότερες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά της Νέας Δημοκρατίας, δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά του Αντώνη Σαμαρά. «Αν τα έλεγα εγώ αυτά Άδωνι, δεν θα πήγαινα ποτέ σε ένα τέτοιο μαγαζί», είπε ο κ. Βελόπουλος.

   Σχολίασε επίσης «έχεις μια πρεμούρα να υπερασπιστείς τον Αλαφούζο. Τι λατρεία με τον Αλαφούζο είναι αυτή; Μπορείς να πάρεις όταν θέλεις τηλέφωνο, εεε; Ωραία πράγματα. Υπουργός να λέει ότι θα πάρει τηλέφωνο σε ιδιωτικό κανάλι, για να βγάλει πρόεδρο κόμματος! Οποίο θράσος ρε μεγάλε!».

   Για τον κ. Γεράκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι είναι εθισμένος στο ψέμα, διαβάζοντας δημοσκόπηση της εταιρείας του κ. Γεράκη, πριν τις τελευταίες εκλογές που «έπεσε έξω» στις εκτιμήσεις του για τα ποσοστά των κομμάτων. «Άσε μας ρε Άδωνι! Άσε μας με το ψέμα πια!», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

   «Εμένα η δική μου στάση είναι έντιμη», είπε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε: «Τι να πω σε άνθρωπο που είπε ότι του πήρε τη δόξα ο Τόμσεν; Τι να πω; Αν η κυβέρνησή σου δεν ήθελε συγκάλυψη για τα Τέμπη, δεν θα πήγαινε σε ιδιωτικό χώρο τα μπάζα. Πρέπει να ερευνηθεί ποιος έδωσε εντολές για τα μπάζα. Έχασα φίλο μου 30 χρόνια εκεί μέσα, και μαζί του σκοτώθηκαν και άλλοι».

   Καθώς ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε για λαϊκισμό τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για τις προτάσεις του για αύξηση των συντάξεων, που το δημοσιονομικό κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί από τις εξορύξεις, ο κ. Βελόπουλος απάντησε ότι από το 2012 έλεγε η Νέα Δημοκρατία ότι θα κάνει εξορύξεις, που δεν τις ξεκίνησε ποτέ.

   Τον λόγο πήρε ξανά ο υπουργός Υγείας. «Αγαπητέ Κυριάκο Βελόπουλε, αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα προσωπικά. Αν αρχίσω να αναφέρω τις δηλώσεις σου κατά της ΝΔ, πριν το 2014, θα βρω χίλιες. Ποιος ξέρει καλύτερα από μένα, πόσο παρακαλούσες τον Αντώνη Σαμαρά, να κατέβεις ευρωβουλευτής της ΝΔ, το 2014; Άρα να ξέρει ο ελληνικός λαός και αυτοί που πάνε να σε ψηφίσουν ότι δεν είσαι στη ΝΔ γιατί ο Αντώνης Σαμαράς σε έκοψε από το ψηφοδέλτιο! Όλο το σόου λοιπόν είναι μόνο για να κοροϊδέψεις τον κόσμο! Εμένα όμως που σε ξέρω καλά, δεν μπορείς να με κοροϊδέψεις. Αμφιβάλλω και ότι είχες φίλο στο τρένο! Άρα σε μένα θα μιλάς με σεβασμό, γιατί εγώ σε ξέρω καλά. Άρα όταν με βλέπεις θα είσαι προσεκτικός», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

   «Εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο. Γιατί όταν σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει!», απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Ο άνθρωπος που παρακαλεί εκλιπαρεί και αγκαλιάζει οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό για τον κάνει βουλευτή, δείχνει εμένα! Εμένα! Θα σου πω ένα και μόνο πράγμα: “Η Νέα Δημοκρατία είναι η ντροπή της Δεξιάς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσα να πάω σε αυτό το κόμμα” (σ.σ. παλαιότερη δήλωση Γεωργιάδη). Αυτός είσαι, λασπολόγος, υβριστής, συκοφάντης και κυρίως γλύφτης μεγάλος του συστήματος».

Σχετικά Άρθρα