Κολυδάς: “Ποια σκόνη;” – Διαφωνεί με τις προβλέψεις – Οι προγνώσεις meteo και Μαρουσάκη

 Κολυδάς: “Ποια σκόνη;” – Διαφωνεί με τις προβλέψεις – Οι προγνώσεις meteo και Μαρουσάκη

Μια διαφορετική άποψη για την αφρικανική σκόνη φαίνεται πως έχει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σημειώνει πως κανένα από τα στοιχεία του δεν επιβεβαιώνουν την αφρικανική σκόνη που υποτίθεται ότι έρχεται.

Μάλιστα, σε ανάρτηση του στο Twitter ο Θοδωρής Κολυδάς της ΕΜΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ποια σκόνη;». Όπως λέει, κανένα από τα μετεωρολογικά μοντέλα δεν επιβεβαιώνει ότι έρχεται κάποιο αξιόλογο κύμα αφρικανικής σκόνης.

Σημειώνει, δε, πως η όποια σκόνη μας επισκεφτεί τις επόμενες ώρες, θα έρθει «αντιμέτωπη» με ένα δυνατό μελτέμι 8 μποφόρ.

Το tweet του Θοδωρή Κολυδά αναφέρει: «ΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ; Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις.

Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ.

Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών».

Νωρίτερα σήμερα, τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφεραν πως η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04.

Σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο 13-14/04. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης 11/04.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινή ανάρτησή του, ανέφερε πως με τους βοριάδες στο Αιγαίο να ενισχύονται ξανά θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα νέο έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας απασχολεί από Κυριακή – Δευτέρα και στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα