Γιατί πρέπει να κάνετε Πάσχα σε αυτό τον προορισμό

 Γιατί πρέπει να κάνετε Πάσχα σε αυτό τον προορισμό

Κανένας άλλος τόπος στην Ελλάδα δεν έχει συνδεθεί πιο έντονα με τους εορτασμούς του Πάσχα.

Εδώ οι ορθόδοξες πασχαλινές παραδόσεις ξεκινούν ήδη από την Κυριακή των Βαΐων με την ιστορική Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα, που χρονολογείται από το 1630 ως ένα έθιμο μνήμης στην απελευθέρωση της Κέρκυρας από μία μεγάλη πανούκλα το 1629. Και όσοι έχει τύχει να βρεθούν στο γοητευτικό νησί του Ιονίου τη Μεγάλη Εβδομάδα, σίγουρα ξέρουν ότι, η Μεγάλη Παρασκευή στην Κέρκυρα, έχει μία ακαταμάχητη ομορφιά, έτσι όπως οι περιφορές των επιταφίων πλημμυρίζουν την πόλη με μουσικές μπάντες, χορωδίες και παιδιά που κρατούν στα χέρια τους λουλούδια. Όσο για το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα, από τις 11:00 ώρα το πρωί, με τη λεγόμενη «πρώτη» Ανάσταση, οι επισκέπτες θα ζήσουν ένα από τα διασημότερα και πιο εμβληματικά ελληνικά έθιμα, τους περίφημους «Μπότηδες» που πέφτουν γεμάτοι με νερό από τα παράθυρα των κερκυραϊκών σπιτιών στους πλακόστρωτους δρόμους.

Πάσχα στην Κέρκυρα θα πει συγκινητική Ανάσταση στην Πάνω Πλατεία της πόλης του νησιού, όταν τα παράθυρα των γύρω σπιτιών ανοίγουν διάπλατα και στολίζονται με δεκάδες αναμμένα κεράκια. Πάσχα στην Κέρκυρα σημαίνει η πιο χαρούμενη και εορταστική Κυριακή του Πάσχα με τη λειτουργία να ξεκινάει σε όλες τις εκκλησίες από τις 7 το πρωί, με τη συμμετοχή φιλαρμονικών, σχολείων, προσκόπων και χορωδιών. Πάσχα στην Κέρκυρα θα πει στιγμές πραγματικής κάθαρσης και χαράς, όταν το μεσημέρι της Κυριακής, ο Ναύσταθμος Κέρκυρας φιλοξενεί παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τοπικούς μεζέδες. Θα πει πολύ καλό φαγητό και εκπληκτικά, τοπικά προϊόντα στην καλύτερη εκδοχή τους.

Για όσους επιθυμούν να ζήσουν από κοντά αυτό το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα και την ίδια στιγμή να γίνουν «ένα» με την ωραία, ανάλαφρη αύρα ενός πανέμορφου νησιού, στη νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας, μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης, τα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection θα γίνουν το απόλυτο καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης, είτε ταξιδεύετε με την παρέα σας, είτε με τον αγαπημένο σας και την οικογένειά σας. Για μία διαμονή που ισούται με μία αληθινά ξεχωριστή εμπειρία.

Η ομάδα της Mar-Bella Collection έχει φροντίσει να ζήσετε την ξεχωριστή Κερκυραϊκή Πασχαλινή εμπειρία του Μ. Σαββάτου ξεκινώντας με μια κρουαζιέρα από την ιδιωτική προβλήτα της στην πόλη της Κέρκυρας με παραδοσιακό καΐκι. Ακολουθήστε τη λιτανεία στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (ιδρύθηκε το 1574) και απολαύστε τη φαντασμαγορική φιλαρμονική ορχήστρα της Κέρκυρας στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Λιστόν, όπου και πραγματοποιείται το έθιμο του Μπότη. Αν σας ενδιαφέρει, μην παραλείψετε να κάνετε την κράτησή σας για την κρουαζιέρα το συντομότερο γιατί υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Στους πράσινους κήπους και τις γαλήνιες εξωτερικές πισίνες του πολυβραβευμένου ΜarBella, η άνοιξη μοιάζει πιο ατμοσφαιρική και γλυκιά από κάθε άλλη φορά, ενώ το ίδιο ονειρεμένα είναι και τα σύγχρονα, πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια και οι σουίτες, κάποιες από τις οποίες διαθέτουν τη δική τους ιδιωτική πισίνα.

Ειδικά για όσους ταξιδεύουν στην πασχαλινή Κέρκυρα μαζί με μικρά παιδιά το φανταστικό premium all-inclusive πρόγραμμα διατροφής που περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, σνακ, ροφήματα, ποτά, αναψυκτικά και, βέβαια, τις παραδοσιακές γεύσεις αυτών των όμορφων ημερών, είναι η ιδανική επιλογή που θα αναγάγει τη γιορτινή απόδραση σας σε μία ξένοιαστη, αξέχαστη εμπειρία.

Άλλωστε η γαστρονομία στην Κέρκυρα γενικότερα, και στο MarBella ειδικότερα, είναι από μόνη της κάτι που αξίζει τη διαδρομή σας μέχρι το νησί των Φαιάκων. Ξεκινάμε τη μέρα μας, κάθε πρωί, από το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με την ωραία ονομασία La Terrazza για να απολαύσουμε έναν απολαυστικό μπουφέ πρωινού που τα έχει -κυριολεκτικά- όλα. Το ίδιο άφθονες είναι και οι επιλογές στον μπουφέ του μεσημεριανού και του δείπνου, αλλά για όσους ονειρεύονται να διευρύνουν ακόμα περισσότερο στους γευστικούς τους ορίζοντες, στο MarBella, υπάρχουν 4 á la carte εστιατόρια που μάς ταξιδεύουν από τη δική μας Μεσόγειο και τη κοντινή Γαλλία, μέχρι τον θαυμαστό κόσμο της ασιατικής γαστρονομίας. Στο ολοκαίνουργιο all-day εστιατόριο Kuzina, κάποιες από τις πιο οικείες και αγαπημένες μεσογειακές γεύσεις παίρνουν άλλη διάσταση, τη στιγμή που η λατρεμένη γαλλική κουζίνα απογειώνεται στο φινετσάτο Celeste. Ενώ στο Kum Kuat, ολόκληρη η μαγειρική παράδοση της Ασίας προσπαθεί να χωρέσει στο πιάτο μας, με τους λάτρεις των θαλασσινών να επιλέγουν σταθερά το εστιατόριο Deck Bar & Grill, έναν seafood grill προορισμό που απογειώνει τις αισθήσεις. Η ενδιαφέρουσα γαστρονομική προσέγγιση του σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου και το μοναδικό πάντρεμα της δικής του προσέγγισης με τον μαγειρικό χαρακτήρα του executive chef του ομίλου Αλέξανδρο Καψοκαβάδη ξεχωρίζουν σε όλα τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ, κάνοντας το φαγητό σε όλα τα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection ένα ταξίδι απόλαυσης.

Από την άλλη, αν για εσάς ταξίδι σημαίνει ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και ενασχόλησης αποκλειστικά με αυτά που αγαπάτε και σάς ηρεμούν, τότε στις εγκαταστάσεις του MarBella, με θαυμάσια θέα στο Ιόνιο Πέλαγος που έρχεται σε μαγευτική αντίθεση με τις καταπράσινες εκτάσεις, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις θεραπείες σπα, να αθληθείτε στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο ή να παίξετε τένις σε ένα φροντισμένο γήπεδο, ειδικά διαμορφωμένο για αυτό τον σκοπό.

Κι όλα αυτά, ενώ τα παιδιά σας θα περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους σε ένα άψογα οργανωμένο kids club, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με τους experts της Worldwide Kids ή ακόμα και να πάρουν μέρος στα δωρεάν μαθήματα ρομποτικής ή κεραμικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο MarBella, όσο ελεύθερο χρόνο κι αν έχει κανείς, δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθεί λεπτό.

Nido, Mar-Bella Collection

Ίσως, όμως, κάποιος άλλος μπορεί να ονειρεύεται τη πασχαλινή του απόδραση στην Κέρκυρα τελείως διαφορετικά. Αν η ησυχία και η ιδιωτικότητα είναι για εσάς το μεγάλο ζητούμενο, τότε ένα πανέμορφο, πεντάστερο ξενοδοχείο που αποτελεί μέλος των Small Luxury Hotels of the World σάς περιμένει για τις πρώτες, ανοιξιάτικες βουτιές σε μία γαλάζια εξωτερική πισίνα ή στην εκπληκτική βοτσαλωτή του παραλία και για μία υπερπολυτελή διαμονή βγαλμένη από όνειρο.

Το adult-only Nido, πάντα με την υπογραφή της Mar-Bella Collection, είναι το ξενοδοχείο που θα επιλέξουν όλοι όσοι δεν ταξιδεύουν αυτό το Πάσχα με την οικογένεια και επιθυμούν τη χαλάρωση που προσφέρει ένα κατάλυμά που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες. H λέξη Nido άλλωστε θα πει «φωλιά» και ακριβώς αυτή είναι η αίσθηση που πλημμυρίζει τον επισκέπτη που καταφθάνει σε αυτό το ξεχωριστό κατάλυμα που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία όσον αφορά τα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards. Αυτή η αίσθηση γλυκιάς φιλοξενίας και θαλπωρής.

Θα απολαύσετε τη βόλτα σας μέσα στις εγκαταστάσεις του Nido, που έτσι πετρόχτιστες και γραφικές όπως είναι, θυμίζουν παραδοσιακό κερκυραϊκό χωριό, διατηρώντας, όμως, μία μοντέρνα αισθητική με σαφείς ιταλικές επιρροές στο design. Άλλωστε η Ιταλία είναι ένας τόπος βαθιά συνδεδεμένος με την ιστορία της Κέρκυρας και η σύνδεση αυτή παραμένει ορατή σε κάθε γωνιά του αγαπημένου νησιού του Ιονίου. Θα παρακολουθήσετε μαθήματα yoga, θα ηρεμήσετε στο spa απολαμβάνοντας θεραπείες προσώπου ή σώματος και θα θαυμάσετε τη θέα προς τη θάλασσα που, πραγματικά, κόβει την ανάσα χάρη στο μοναδική αμφιθεατρική θέση του ξενοδοχείου πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο. Μάλιστα, οι λάτρεις της γυμναστικής και της άσκησης, ίσως, ενθουσιαστούν με το γεγονός ότι αυτή τη σεζόν θα φιλοξενήσει θεματικές εβδομάδες με διάσημους fitness instructors από το εξωτερικό για να μάς βοηθήσουν να ανακαλύψουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος της σωματικές μας δυνατότητες.

Και, φυσικά, θα φάτε. Πολύ και εξαιρετικά ποιοτικά σε κάποια από τα καλύτερα και πιο όμορφα εστιατόρια του νησιού όπως το Aquavit που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πισίνα του Nido και φέρνει στον νου σκηνικό από Γαλλική Ριβιέρα ή στο φανταστικό Apaggio, που διαθέτει μαγευτική θέα στη θάλασσα του Ιονίου Πελάγους και ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των ένθερμων υποστηρικτών της υψηλής γαστρονομίας χάρη στο φίνο περιβάλλον του και στη μοντέρνα fine dining εκδοχή της κλασικής ελληνικής κουζίνας. Και, βέβαια, στο χαλαρωτικό περιβάλλον του San Giovanni όπου θα αρχίσετε την ημέρα σας με ένα πλούσιο μπουφέ, γεμάτο εκπληκτικές, ολόφρεσκες τοπικές γεύσεις, σε μία βεράντα που τη λούζει ο ήλιος. Στην τελευταία διαμονή μας επιλέξαμε το πρόγραμμα ημιδιατροφής και σίγουρα δεν απογοητευτήκαμε καθώς είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε οποιοδήποτε από τα a la carte εστιατόρια του γειτονικού MarBella όσες φορές το επιθυμούσαμε, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο daily allowance. Με αυτόν τον τρόπο θα σάς δοθεί η δυνατότητα να ανακαλύψετε από την αρχή την αστείρευτη ποικιλία της ελληνικής και της κερκυραϊκής κουζίνας και να μυηθείτε σε κάποια μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Πάσχα στην Κέρκυρα σημαίνει έθιμα. Σημαίνει παράδοση. Σημαίνει καλό φαγητό με φόντο την κρυστάλλινη, βαθιά θάλασσα. Σημαίνει κατάνυξη. Όμως, την ίδια ακριβώς στιγμή, σημαίνει και πολυτέλεια. Ατελείωτη χαλάρωση σε ονειρεμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Στα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection θα τα ζήσετε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Είτε ταξιδεύετε οικογενειακώς είτε με το άλλο σας μισό αυτή η πασχαλινή απόδραση θα είναι ο τέλειος συνδυασμός της σύγχρονης άνεσης με τις κλασικές αξίες, με αέρα κερκυραϊκό.

Πηγή: travel.gr

Σχετικά Άρθρα