Ανδρουλάκης: Θα είναι πολιτική ήττα εάν βρεθούμε στην τρίτη θέση- Οι δημοσκοπήσεις υποεκτιμούν το ΠΑΣΟΚ

 Ανδρουλάκης: Θα είναι πολιτική ήττα εάν βρεθούμε στην τρίτη θέση- Οι δημοσκοπήσεις υποεκτιμούν το ΠΑΣΟΚ

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «θεωρώ ότι είναι πολιτική ήττα να είμαστε τρίτοι στις εκλογές, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΚΡΗΤΗ TV. Και κάτι που ακούστηκε ενδιαφέρον: Προανήγγειλε «μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο, για να έχουμε το γρηγορότερο δυνατό μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές». Με τις μετρήσεις να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση και μάλιστα με ανοδική τάση και την Ελληνική Λύση να “απειλεί” το ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση, η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αν μη τι άλλο δημιουργεί ένα νέο πολιτικό δεδομένο που θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί την βραδιά των ευρωεκλογών.

Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την υπόθεση των υποκλοπών στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” και τον Μάνο Δασκαλάκη. Ενώ δεσμεύτηκε προς τον ελληνικό λαό ότι, μόλις ο ίδιος λάβει τις αναγκαίες εξηγήσεις για τους λόγους της παρακολούθησής του, θα ενημερώσει αμέσως την κοινή γνώμη! 

«Θέλω να πω στους τηλεθεατές σας που λένε “αυτά συνέβαιναν”… Όχι, δε συνέβαιναν. Γιατί εδώ έχουμε κάτι καινούργιο. Έχουμε τα παράνομα λογισμικά. Είναι και πολιτικό σκάνδαλο, λόγω της παράνομης παρακολούθησης όλων αυτών των πολιτικών προσώπων, που για μένα έχει να κάνει με την ανασφάλεια του πρωθυπουργού. Και είναι και οικονομικό σκάνδαλο, διότι με τη σφραγίδα και την υπογραφή του σημερινού διευθυντή της Ν.Δ., που τότε ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, έχουν εξαχθεί τα παράνομα λογισμικά με κέρδος άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ σε τρίτες χώρες. Άρα και παρακολουθούσαν για να εκβιάζουν και έβγαλαν λεφτά από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, άρα είναι και πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο». 
Μάλιστα, παρακάτω ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως ο δικός του αγώνας για να λάμψει η αλήθεια έχει στόχο να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στην πατρίδα μας. 

«Δε γίνεται στην Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία να συμβαίνουν αυτά. Να γελάει όλη η Ευρώπη με τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι είχαν πρακτικές… αφρικανικής χώρας»! 

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «αυτά συνέβαιναν πριν τη μεταπολίτευση. Η χώρα μας τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά. Και δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός, που το παίζει φιλελεύθερος και δημοκράτης, να είναι πρωταγωνιστής. Να εκτίθεται τόσο βάναυσα η χώρα μας στο εξωτερικό. Και με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό». 

«Μόνο στη δεύτερη θέση» 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στον Μάνο Δασκαλάκη και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι μόνο αν το κόμμα του έρθει στη δεύτερη θέση θα θεωρήσει ο ίδιος ότι θα έχει σημειώσει επιτυχία. 

«Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ έρθει στη δεύτερη θέση, θα έχει πάρει ισχυρό μήνυμα η Ν.Δ. Θα έχει ισχυρό αντίπαλο, άρα θα σταματήσει να κάνει “παρέλαση” αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης. Και θα υπάρχει και μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο, για να έχουμε το γρηγορότερο δυνατό μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές». 

Στο ερώτημα αν στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έρθει τρίτο κόμμα θα μπορούσε να τεθεί ακόμα και θέμα ηγεσίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος: «Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα είμαστε δεύτεροι. Διότι πάντα οι δημοσκοπήσεις κι εμένα υπομετρούν και το κόμμα μας. Μπορώ να σας πω το 2017, που κατέβηκα, με είχαν έβδομο και βγήκα δεύτερος. Το 2021 τρίτο και βγήκα πρώτος με διαφορά και με εύκολη επικράτηση. Το κόμμα το είχαν στο 8% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% και πήραμε εμείς 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17% στο τέλος. Τα έχουμε ξαναζήσει»… 

«Δε γίνεται στην Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία να συμβαίνουν αυτά. Να γελάει όλη η Ευρώπη με τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι είχαν πρακτικές… αφρικανικής χώρας»!

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είπε για το ψηφοδέλτιο ότι «είναι πάρα πολύ καλό. “Αγκαλιάζει” όλους τους χώρους και προς την Αριστερά και προς το κέντρο με σοβαρά πρόσωπα, συμβολικά πρόσωπα και είμαι πολύ αισιόδοξος». 
Στη σχετική ερώτηση του Μάνου Δασκαλάκη μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απέφυγε να πει: «Θεωρώ ότι είναι πολιτική ήττα να είμαστε τρίτοι»! 

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Νίκος Ανδουλάκης για την κριτική ΣΥΡΙΖΑ ως προς το γεγονός ότι κάποια στελέχη της Ν.Δ. πήγαν στο ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν καυστικός: «Πειράζει που ήρθαν κάποιοι άνθρωποι από τη Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά το ότι ο αρχηγός τους ήταν στη Ν.Δ. αυτό δεν τους πειράζει! Δηλαδή, αυτά πραγματικά είναι αποκαλυπτικά της υποκρισίας»! 

Σχετικά Άρθρα