Σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης- Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό το Πάσχα

 Σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης- Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό το Πάσχα

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό το Πάσχα άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πριν όμως επανέρχεται η αφρικανική σκόνη στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη την Κυριακή και συγκεκριμένα στις αρχές της εβδομάδας βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Ήδη το κύμα τις επόμενες ώρες αναμένεται προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη το οποίο ακόμα δεν θα μας απασχολήσει.

Όσον αφορά στον καιρό το Πάσχα όπως αναφέρει στο facebook ο Νίκος Καντερές η ανάρτηση αυτή αποτελεί εκτίμηση του καιρού και όχι πρόγνωση καθώς απέχουμε έναν μήνα από το Πάσχα.

Παράλληλα τονίζει πως με βάση τα στοιχεία από το 2023 έως το 1973 «στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού».

Σημειώνει επιπλέον πως ο Μάιος «είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Καντερέ για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα

Πώς θα είναι ο καιρός τη Κυριακή του Πάσχα??

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία και τη βροχή, που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από 2023 έως 1973, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα κάνουμε μία εκτίμηση του καιρού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προγνωστικοί χάρτες για τις 5 Μαΐου.

Αθήνα

Η κανονική τιμή της μεγίστης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι 26 βαθμοί. Με απόκλιση 3 βαθμών υπήρξαν 10 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 29 βαθμούς και άνω με τρία χρόνια τους 31 και ένα τους 34 βαθμούς το 1973!!

Σε ό,τι αφορά τις μικρότερες μέγιστες υπήρξαν 13 χρόνια από 23 βαθμούς και κάτω με δύο 19 και ένα χρόνο 17 Βαθμούς!! Στη διάρκεια των 50 ετών έβρεξε στις 5 Μαΐου 10 φορές.

Θεσσαλονίκη

Με κανονική τιμή τους 23 βαθμούς. Υπήρχαν 12 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 27 βαθμούς και άνω με τη μαγαλύτερη τους 33 βαθμούς το 1973. Εκείνο το έτος το θερμόμετρο έδειξε 35 στην Τρίπολη και 34 βαθμούς στη Λαμία!!

Οι μικρότερες μέγιστες ήταν πέρυσι με 12 βαθμούς και βροχή και το 2011 με 14 βαθμούς. Στη διάρκεια 11 ετών έβρεξε.

Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού. Ίδωμεν».

Σχετικά Άρθρα