Νότια Αφρική: Πάστορας έκοψε τα χέρια νεαρού που τον έπιασε να κλέβει την εκκλησία

 Νότια Αφρική: Πάστορας έκοψε τα χέρια νεαρού που τον έπιασε να κλέβει την εκκλησία

Τον νόμο στα χέρια του, πήρε ένας πάστορας στη Νότια Αφρική, όταν έπιασε έναν νεαρό να κλέβει από την εκκλησία του. Του έκοψε και τα δυο χέρια!

Ο Solomon Mhlanga, 58 ετών, συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας και απαγωγής, αφού άφησε μόνιμα ανάπηρο τον κλέφτη Dumisani Mahlangu, 28 ετών. Ο γιος του Enoch, 20 ετών, φέρεται να βοήθησε τον μπαμπά του και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Ο πάστορας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Εκκλησίας των Soteria στη Νότια Αφρική, είπε στους εκκλησιαζόμενους να κρατήσουν τα χέρια του Mahlangu που ούρλιαζε, καθώς αυτός του έκοβε και τα δυο χέρια.

Παρακάλεσε τον πάστορα «να του αφήσει το ένα χέρι», αλλά του έκοψαν και το δεύτερο χέρι. Ο Mahlangu είπε ότι ο πάστορας και ο γιος του κάλυψαν τα χέρια του με χώμα και φύλλα και η ομάδα έφυγε αφήνοντάς τον να πεθάνει.

Ο Mahlangu είπε στο News24: «Τα χέρια μου στο έδαφος έτρεχαν αίμα. Ήταν ο χειρότερος πόνος που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου. Έχασα τόσο πολύ αίμα και είχα έξι μονάδες στο νοσοκομείο. Ακόμα νιώθω τα χέρια μου εκεί, αλλά όταν κοιτάζω δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Για το υπόλοιπο της ζωής μου είναι τώρα έτσι – χωρίς χέρια. Γιατί να μου το κάνεις αυτό;».

Ο πατέρας του Johannes Mahlangu, 66 ετών, είπε ότι ο γιος του ήταν κλέφτης αλλά δεν του άξιζε αυτό που του συνέβη.

«Πώς μπορεί ένας πάστορας να το κάνει αυτό στο παιδί μου; Δεν πρέπει να κηρύττει την ειρήνη;» δήλωσε ο πατέρας του σε τοπικά ΜΜΕ

“Τώρα πρέπει να του βουρτσίσω τα δόντια, να τον ταΐσω, να τον πλύνω, να τον πάω στην τουαλέτα. Ήλπιζα ότι όταν πεθάνω, θα είναι αυτός που θα μεταφέρει το φέρετρό μου έξω από αυτό το σπίτι”, είπε.

Το μέλος του CPF Florina Mokoena είπε: “Οι μεγαλύτερες προκλήσεις μας είναι οι ληστείες σπιτιών και οι κλοπές αυτοκινήτων. Η ληστεία σπιτιών διαπράττεται κυρίως από χρήστες ναρκωτικών επειδή κλέβουν χαλύβδινους σωλήνες, πύλες και καρότσια και πηγαίνουν και τα πουλάνε στα σκουπίδια.

“Πρέπει επίσης να ασχοληθούμε περισσότερο με την κοινότητα και να τους αποθαρρύνουμε να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Μερικά [μέλη της κοινότητας] είναι δυσαρεστημένοι με την αστυνομία και παραπονιούνται ότι οι εγκληματίες περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους“, είπε.

Υπήρξαν 2.124 άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις της δικαιοσύνης του όχλου το περασμένο έτος. Από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Δεκέμβριο του 2023, καταγράφηκαν 1.315 θάνατοι από όχλους σε απόδοση δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα