Μητσοτάκης για Τουρκία: Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων μας

 Μητσοτάκης για Τουρκία: Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 που θα προβληθεί αύριο το πρωί (10/4) αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά στον απόηχο της εμπρηστικής ανακοίνωσης από το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει προκλητική πτητική δραστηριότητα από την πλευρά της Άγκυρας και πως τα βήματα που έχουν γίνει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες είναι καλοδεχούμενη από την πλειοψηφία των Ελλήνων και των Τούρκων, η πλειονότητα των συμπολιτών μας δεν θέλει να έχουμε μπελάδες ή να είμαστε σε διαρκή ένταση με την Τουρκία» λέει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάποιες από τις βασικές θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει αλλά δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι πως έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτελεί επί της ουσίας ένα ξεκάθαρο σήμα προς την Άγκυρα ενόψει της συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν, πιθανότατα στα μέσα Μαΐου, σε μία χρονική συγκυρία όπου η γειτονική χώρα παραμένει στα «ήρεμα νερά» επί του πεδίου, προχωρά όμως σε αλλαγή ρότας σε διπλωματικό επίπεδο καταρχάς με την έκδοση της τελευταίας Navtex με την οποία επιχειρεί να συνδέσει την εθνική κυριαρχία με τη ναυσιπλοΐα.

Σχετικά Άρθρα