Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει η μεγάλη προοδευτική παράταξη -Τα 25 ονόματα που παρουσίασε για ευρωεκλογές

 Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει η μεγάλη προοδευτική παράταξη -Τα 25 ονόματα που παρουσίασε για ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζει από το Περιστέρι (πλατεία Δημαρχείου), τον επόμενο κύκλο υποψηφίων για την περιφέρεια Αττικής, που συμπεριλαμβάνονται στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου. «Οι υποψήφιοί μας θα είναι στην πρώτη γραμμή, και αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου αλλά και μετά. Και θέλω να πω σε όλους σας ότι το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει.

Ό,τι και να γίνει, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας μας, που είναι και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει όχι μόνο χώρο για σας, αλλά έχει ανάγκη να μείνετε ενεργοί. Και από μένα, έχετε τον λόγο μου, θα είμαι στο πλευρό σας και την επόμενη μέρα» υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε μάλιστα τις προκριματικές εκλογές ως «γιορτή» της άμεσης δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο στο Περιστέρι για μια πρωτόγνωρη διαδικασία να πάρουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την απόφαση για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ρεύμα υπέρ του κόμματός του στην κοινωνία.

Ο ίδιος υποστήριξε πως έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει υποτιθέμενα μέτρα για το μπούλινγκ, τα οποία χαρακτήρισε δεξιά ξινά σταφύλια, βιαστικά, αγχωτικά, χωρίς καν να περιμένει τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής την οποία η ίδια σύστησε: «Γιατί; Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Εντολή Γκρίνμπεργκ. Σκοτώνουν τις γυναίκες έξω από τα αστυνομικά τμήματα; Ας μιλήσουμε για bullying, δήθεν ότι παρέχουμε προστασία στα ελληνόπουλα. Ας στείλουμε και τον πρωθυπουργό- συνοδεία 20 αυτοκινήτων που για τον Μητσοτάκη γίνονται ταξί- σε σχολείο, να πει στα παιδιά ότι κι αυτός, ο μεγαλωμένος στα πούπουλα της εξουσίας, δέχτηκε μπούλινγκ γιατί του άδειασαν την τσάντα. Και στην ουσία τι ανακοίνωσαν; Μέτρα τα οποία είχαν ήδη ανακοινώσει χωρίς να πραγματοποιήσουν ποτέ».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως οι αποβολές, το ποινολόγιο, η επίρριψη ευθυνών στους γονείς και οι καταγγελίες πολιτών ανήκουν σε άλλο αιώνα: «Δεν έχουν διαβάσει ούτε μία από τις εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες για το θέμα, που δείχνουν ότι οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη, εντείνουν την αντιδραστικότητα και μειώνουν τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα»;

Ο κ. Κασσελάκης υποσχέθηκε πως το κόμμα του θα διατυπώσει ένα πλήρες, σύγχρονο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ, προτείνοντας δύο σημεία:

 • «Ψυχολόγος με διδακτική ώρα σε κάθε σχολείο, ακριβώς όπως ο γυμναστής κι ο καθηγητής των καλλιτεχνικών.
 • Επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε προτάσεις για την Αστυνομία:

 • Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Αστυνομίας: Από τη Βουλή των Ελλήνων, με διακομματική συναίνεση.
 • Εισαγωγή όλων των αστυνομικών στην Αστυνομία μέσω πανελληνίων εξετάσεων και μετά από ολοκλήρωση της φοίτησής τους στην ανώτατη σχολή αστυφυλάκων.
 • Τέλος στην πρόσληψη ειδικών φρουρών με εκπαίδευση δύο μόλις μηνών. Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση των αστυνομικών.
 • Διά βίου εκπαίδευση και διεύρυνσή της σε νέου τύπου εγκλήματα, σε θέματα έμφυλης βίας, bullying, προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 • Εφαρμογή του Συστήματος «Αστυνομικός της Γειτονιάς», ο αστυνομικός δηλαδή που υπηρετεί για μεγάλη χρονική διάρκεια σε μια γειτονιά, γνωρίζει τα προβλήματά της, χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες του τόπου όπου υπηρετεί.

Ο κ. Κασσελάκης έκλεισε την παρέμβασή του, επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματά του προς τον πρωθυπουργό για τη «συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών»:

 • «Ήξερε ή δεν ήξερε για το μπάζωμα;
 • Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μπάζωμα κι αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;
 • Ήξερε ή δεν ήξερε για τη μονταζιέρα την ίδια νύχτα του εγκλήματος;
 • Ποιος έχει τη δύναμη να παραγγέλνει μοντάζ στις συνομιλίες κι αυτό να γίνεται την ίδια στιγμή;
 • Ποιος έχει τη δύναμη να συγκαλύψει ένα κρατικό έγκλημα στην Ελλάδα σήμερα»;

Οι 25 υποψήφιοι που ανακοινώνονται στο Περιστέρι:

 1. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -Πρώην Διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης
 2. ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Δικηγόρος
 3. ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Νοσηλευτής
 4. ΖΑΓΚΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Ιδιωτικός Υπάλληλος
 5. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Τραπεζικός Υπάλληλος
 6. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Μουσικοσυνθέτης
 7. ΚΩΤΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΒΙΛΛΥ – Σεναριογράφος & Νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας
 8. ΜΑΥΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ – Επιχειρηματίας
 9. ΜΠΕΗ ΜΑΡΘΑ – Κοινωνικής Λειτουργός
 10. ΜΠΙΝΕΤΖΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – Πολιτικός Επιστήμονας
 11. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ – Δημοσιογράφος
 12. ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
 13. ΧΑΡΙΤΟΥ ΛΙΝΑ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – Σχεδιάστρια ενδυμάτων
 14. ΠΕΦΑΝΗΣ ΡΟΜΠΕΡΤ – Καθηγητής επικοινωνίας-Στέλεχος εκπαιδευτικού οργανισμού
 15. ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ – Πολιτικός Επιστήμονας
 16. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ – Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
 17. ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Δικηγόρος – Θεολόγος
 18. ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Εφοριακός
 19. ΣΙΔΕΡΑ ΕΥΑ – Ιδιωτική Υπάλληλος
 20. ΣΠΑΝΕΑ ΡΕΓΓΙΝΑ-ΑΓΓΕΛΙΝΑ – Οικονομολόγος- Εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΣΑΑΕΚ
 21. ΣΤΟΦΙΛΑΣ ΗΛΙΑΣ – Ποιητής-Υποψήφιος Διδάκτωρ φιλολογίας ΕΚΠΑ
 22. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Δημοσιογράφος
 23. ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ – Ψυχολόγος
 24. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ – Δημόσιος υπάλληλος
 25. ΖΑΡΡΑ ΜΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΑ – Αεροσυνοδός

Σχετικά Άρθρα