Καιρός:Άνοδος θερμοκρασίας 70% το επόμενο 3μηνο, ελάχιστες βροχές -Πότε έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

 Καιρός:Άνοδος θερμοκρασίας 70% το επόμενο 3μηνο, ελάχιστες βροχές -Πότε έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Δύσκολο θα είναι το καλοκαίρι όπως φαίνεται, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα που παρουσίασε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, δείχνουν… καύσωνα διαρκείας! Σύμφωνα με τον κύριο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο έως και 70% από τα επίπεδα που θα ήταν το φυσιολογικό ενώ την ίδια ώρα οι βροχές θα είναι ελάχιστες!

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

“Απογοητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των κλιματικών μοντέλων σχετικά με την εξέλιξη του καιρού το επόμενο τρίμηνο για τη χώρα μας . Η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα κυμανθεί πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι βροχές παρουσιάζουν τάση να είναι περιορισμένες (-πρώτος χάρτης-).

Στο δεύτερο χάρτη βλέπουμε ότι η πιθανότητα ο Απρίλης ,ο Μάιος και ο Ιούνιος να είναι πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα είναι πάνω από 70%!”

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Το άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με αυξημένες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι βοριάδες θα επιμείνουν, σε μικρότερη ένταση ωστόσο, ενώ από την Κυριακή, νέο κύμα αφρικανικής σκόνης θα πλήξει τη χώρα κυρίως στα νότια και την Στερεά Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου ο βοριάς περιορίζεται πρόσκαιρα αλλά «εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας “χτυπά” και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές».

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές στα νότια, ενώ ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα ένα έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη χωρίς να επηρεάζει τη χώρα, όμως από την Κυριακή ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στην κεντρική, νότια και Στερεά Ελλάδα και θα επηρεάσει τη χώρα έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα