Φιλιππίνες: Η εγκυμονούσα έφαγε… γάτα και το μωρό γεννήθηκε “λυκάνθρωπος” (εικόνες)

 Φιλιππίνες: Η εγκυμονούσα έφαγε… γάτα και το μωρό γεννήθηκε “λυκάνθρωπος” (εικόνες)

Ο γιος της γεννήθηκε με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου» και η μητέρα του φοβάται πως γι’ αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της είχε φάει γάτα για να ικανοποιήσει τις λιγούρες της. Πρόκειται για τον Τζάρεν Γκάμονγκαν, δύο ετών, από το Απαγιάο στις Φιλιππίνες, ο οποίος γεννήθηκε με τριχωτό κεφάλι, μαύρες φαβορίτες και πυκνές τρίχες στον λαιμό, στα χέρια και στην πλάτη, κάτι που συμβαίνει «μία φορά στο δισεκατομμύριο». Η μητέρα του, η Άλμα, κατειλημμένη από προλήψεις, θεωρεί ότι η όλη όψη του αγοριού οφειλόταν σε μια κατάρα που της ασκήθηκε όταν έφαγε μια άγρια γάτα ενώ ήταν έγκυος. Είπε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είχε ανεξέλεγκτη επιθυμία για άγριες γάτες, ένα εξωτικό πιάτο που συναντάται στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή όπου ζει.

Η Άλμα είπε ότι αναζήτησε ένα μαύρο αιλουροειδές από φίλους του χωριού και το έφαγε, σοταρισμένο με βότανα, κάτι για το οποίο αργότερα μετάνιωσε όταν γεννήθηκε ο Τζάρεν. Να σημειωθεί πως οι συμπατριώτες της ενθάρρυναν τις ιδέες της περί κατάρας. Ωστόσο, όταν τελικά πήγε τον Τζάρεν στους ειδικευμένους γιατρούς αυτόν τον μήνα, διαπίστωσαν ότι είχε μια πάθηση που ονομάζεται υπερτρίχωση, ένα απίστευτα σπάνιο σύνδρομο με μόλις 50 έως 100 αναφερόμενες περιπτώσεις παγκοσμίως από τον Μεσαίωνα.

jaren1.jpg

Πλάνα από το αξιολάτρευτο αγόρι-«λυκάνθρωπος» τον δείχνουν να παίζει γύρω από ένα κτίριο και το σπίτι τους, παρά το γεγονός ότι έχει μια ιατρική πάθηση που του έδωσε την υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Η Άλμα είπε: «Ανησυχώ τόσο πολύ γι’ αυτόν όταν έρθει η ώρα να πάει στο σχολείο. Μπορεί να τον φοβερίσουν επειδή είναι διαφορετικός». Πρόσθεσε ότι «κατηγορούσα τον εαυτό μου όταν γεννήθηκε εξαιτίας των επιθυμιών που είχα. Ένιωθα πολύ ένοχη. Όμως πρόσφατα οι γιατροί μου είπαν ότι δεν είχε σχέση».

Ο Τζάρεν είναι το μόνο παιδί από τρία της οικογένειας που γεννήθηκε με την εν λόγω πάθηση.Η μεγαλύτερη αδελφή του και ο μικρός του αδελφός γεννήθηκαν χωρίς επιπλοκές.

Η Άλμα είπε ότι ο Τζάρεν ήταν ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο αγόρι, αλλά παραπονιέται ότι έχει φαγούρα και εξανθήματα όταν ο καιρός γίνεται ζεστός. Συμπλήρωσε ότι «θα τον κάνω μπάνιο όταν κάνει ζέστη. Προσπαθήσαμε ακόμη και να κόψουμε τα μαλλιά του, αλλά απλά ξαναβγήκαν ακόμη πιο μακριά και πιο πυκνά, οπότε σταματήσαμε να το κάνουμε». Τελικά, η μητέρα μέσα στον τρέχοντα μήνα έχει ραντεβού με διακεκριμένο δερματολόγο.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η πάθηση του Τζάρεν ήταν η εξαιρετικά σπάνια υπερτρίχωση, που ονομάζεται επίσης «σύνδρομο λυκανθρώπου» και που επηρεάζει κατ’ εκτίμηση μόνο «έναν σε κάθε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους».

Η δρ. Ραβελίντα Σοριάνο Περέζ, η οποία εξέτασε τον Τζάρεν δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για κληρονομική πάθηση, αλλά είναι πολύ σπάνια». Η γιατρός πρόσθεσε ότι ενώ η υπερτρίχωση δεν έχει θεραπεία, θεραπείες όπως η αποτρίχωση με λέιζερ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση. Συμπλήρωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δέκα συνεδρίες σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες και στη συνέχεια θα παρατηρήσουμε την εξέλιξη».

Από την πλευρά της, η μητέρα εκλιπαρεί τώρα για βοήθεια, καθώς κάθε συνεδρία θα κόστιζε στην οικογένεια 2.500 πέσο Φιλιππίνων (35 λίρες). Είπε: «Είμαι πολύ ευγνώμων σε όσους μας έχουν ήδη βοηθήσει. Ελπίζω ότι ο γιος μου θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή με τη βοήθειά σας».

Σχετικά Άρθρα