UEFA: Επίσημη θέση για την απειλή του ISIS-Τι θα γίνει στα ματς του Champions League

 UEFA: Επίσημη θέση για την απειλή του ISIS-Τι θα γίνει στα ματς του Champions League

Ανακοίνωση με την οποία πήρε θέση για την απειλή που υπάρχει πάνω από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League, εξέδωσε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στα κεντρικά της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, αλλά και σε Μαδρίτη, Λονδίνο και Παρίσι, εξαιτίας της απειλής του ISIS για «χτυπήματα» στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα πρώτα ματς των προημιτελικών του Champions League.

Συγκεκριμένα, το «Al Azaim», το Μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία υπήρχε σαφή απειλή «Σκοτώστε τους όλους» και γινόταν αναφορά στα τέσσερα γήπεδα. «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», «Emirates Stadium», «Parc de Princes» και «Wanda Metropolitano».

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ισπανία αποφασίστηκε η ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας, κατά 3.000 άνδρες, ενώ παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ζητήθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Παράλληλα, την αύξηση μέτρων γι την ασφάλεια ανακοίνωσε και ο Ζεράλντ Ντερμανάν, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. «Ο αρχηγός της αστυνομίας, με τον οποίο μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί (σ.σ. Τρίτη 9 Απριλίου), έχει ενισχύσει σημαντικά τα μέσα ασφαλείας», ήταν τα πρώτα του λόγια, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (10/04) όπου η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες θέση για την εν λόγω απειλή πήρε και η UEFA, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει πως έχει επίγνωση των υποτιθέμενων απειλών και είναι σε στενή επαφή με τις αρχές.

«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UCL αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στους αντίστοιχους χώρους. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα