Πολίχνη: Διαμαρτυρία γονέων έξω από το σχολείο που γινόταν η εκδήλωση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό

 Πολίχνη: Διαμαρτυρία γονέων έξω από το σχολείο που γινόταν η εκδήλωση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό

Διαμαρτυρία κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πολίχνη και συγκεκριμένα κάτω από τα γήπεδα της ΔΑΚ, πραγματοποίησαν μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή τα μέτρα που ανακοικώθηκαν για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία προς το κέντρο της Πολίχνης με προορισμό σύμφωνα με πληροφορίες το εστιατόριο που γευματίζει ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση τους: “Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου που τόσα χρόνια δεν ακούει τα αιτήματα για μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης της σχολικής βίας με επιστημονικό προσωπικό, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Πάει πολύ να εμφανίζονται ως υπερασπιστές του Δημόσιου σχολείου όλοι εκείνοι που με τις πολίτικες τους επιδιώκουν να χειροτερέψουν το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο. Να το μετατρέψουν σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο για τους πολλούς (εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε όλο το Λύκειο, ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων, εθνικό απολυτήριο), με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πάει πολύ να εμφανίζουν το νέο νομοσχέδιο για την σχολική βία ως πανάκεια όλοι εκείνοι που αντί να ενισχύσουν τα μέτρα πρόληψης ανοίγουν τον δρόμο για μεγαλύτερη καταστολή, για ακόμα μεγαλύτερη ποινικοποίηση μέσα στα σχολεία.

Σχετικά Άρθρα