Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

 Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση κατά του υπουργού Υγείας, του προέδρου του ΕΟΔΥ, της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων και τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλος Πολάκης. Ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Απατσίδη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του προέδρου του ΕΟΔΥ Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, οι οποίοι ανακάλεσαν παράνομα την απόφαση του Οργανισμού, για παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, στην διεξαγόμενη υπό συνθήκες υπουργικής πίεσης δίκη, στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακ/των Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ξ εν εξελίξει δίκη, με κατηγορούμενους το ζεύγος των στενών συνεργατών του Άδωνι Γεωργιάδη, Σταμάτη Πουλή και Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, αλλά και τους Αικατερίνη Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια ΚΕΕΛΠΝΟ) και Θεόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντή ΚΕΕΛΠΝΟ), αφορά στις 22 παράνομες προσλήψεις που πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΟ (νυν ΕΟΔΥ), επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Βουλευτής και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητάει την ενεργοποίηση του άρθρου 35 του ΚΠΔ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ώστε η έρευνα να διεξαχθεί αυτοπροσώπως από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό. Επιπλέον, ζητείται η ποινική δίωξη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις αξιόποινες πράξεις, αφενός της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και παράβαση καθήκοντος, με παθόν το νομικό πρόσωπο του ΕΟΔΥ, αφετέρου της παράβασης καθήκοντος, λόγω του διορισμού ως μετακλητής υπαλλήλου και ως ειδικού συμβούλου αντίστοιχα, των υποδίκων για πράξεις κακουργηματικής απιστίας, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου (13/02/2024) και Σταμάτιου Πουλή (13/02/2024).

Στην μήνυση που κατατέθηκε από τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη, περιγράφονται με λεπτομέρεια η πλήρης ασυδοσία και η αναίσχυντη θεσμική έκπτωση και αυθαιρεσία του νυν Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γερωργιάδη, για την οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί θεσμικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, κ. Kovesi Laura Codruta, για τις κατά νόμο ενέργειές της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αλλά και για την θεσμική ενημέρωσή της, επί της κατάστασης του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα