Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Είχαμε ενημερώσει προ πολλού για προβλήματα που προκαλούν “εκπτώσεις” στην ασφάλεια

 Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Είχαμε ενημερώσει προ πολλού για προβλήματα που προκαλούν “εκπτώσεις” στην ασφάλεια

Για στοχευμένη προσπάθεια συκοφάντησης των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο κάνει λόγο η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είχαν προ πολλού επανειλημμένως ενημερώσει «Διοικήσεις, Κυβερνήσεις, Κόμματα, και Μ.Μ.Ε.» τόσο για την «μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων», όσο και για τις «υποχρηματοδοτήσεις τόσων ετών που επέφεραν «εκπτώσεις» στην ασφάλεια.»

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΠΟΣ-ΜΣΤ:

«Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες μιας στοχευμένης προσπάθειας συκοφάντησης των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο, επιχειρούμενη από μερίδα του ημερησίου τύπου και ειδησεογραφικών sites.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς διαχρονικά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις (Διοικήσεις, Κυβερνήσεις, Κόμματα, Μ.Μ.Ε.), αποστέλλοντας εξώδικα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, επιστολές διαμαρτυρόμενη ΓΙΑ τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων, ΓΙΑ την αναγκαιότητα της εξασφάλισης στις μεταφορές, ΓΙΑ τη συρρίκνωση του δικτύου αλλά και ΓΙΑ τις υποχρηματοδοτήσεις τόσων ετών που επέφεραν «εκπτώσεις» στην ασφάλεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν. Κι αυτό θα συνεχίσει να πράττει, ακόμα κι αν οι προσπάθειές της εξακολουθήσουν να μην βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Η Ομοσπονδία – ως θεσμός – ήταν και είναι παρούσα, στο πλευρό των Σιδηροδρομικών, καταδεικνύουσα τις αδικίες και τα κακώς κείμενα σε βάρος τους. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ασκώντας κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο προκειμένου να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας, αλλά και το επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελεί το μέγιστο μέλημά μας.

Όμως και επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μεμονωμένες περιπτώσεις ή μειοψηφίες συναδέλφων που ενδεχομένως δεν συνάδουν με το επάγγελμά τους και τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες εμφορείται η Ομοσπονδία. Ασφαλώς για τις συμπεριφορές αυτές υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι ίδιοι και όχι το συνδικαλιστικό κίνημα ή οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους.

Από πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας προς όλες τις Διοικήσεις για απερίσπαστη προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρόμου. Αυτό είναι το αίτημα εργαζομένων και επιβατών.

Μοναδική μας απαίτηση είναι ένας Δημόσιος, Ασφαλής, Ποιοτικός Σιδηρόδρομος».

Σχετικά Άρθρα