Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής επιτέθηκε στον φύλακα – Καταδίωξη και πυροβολισμοί από την αστυνομία

 Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής επιτέθηκε στον φύλακα – Καταδίωξη και πυροβολισμοί από την αστυνομία

Τέλος δεν έχουν τα επεισόδια, που σχεδόν καθημερινά εκτυλίσσονται στα δημόσια νοσοκομεία, που είναι ουσιαστικά αφύλαχτα και λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μετά τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο Άρτας, ασθενής με ψυχιατρικά προβλήματα, που νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό, διεγερτικός και άκρως επιθετικός χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από τον θάλαμο νοσηλείας και άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Κατευθύνθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, άρπαξε ένα ψαλίδι και απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές και καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στον λαιμό.

Ξέφυγε από το προσωπικό. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία κατέφθασε έξω από τα επείγοντα και για να καταφέρουν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Με τον πυροβολισμό υπήρξε μεγάλη αναστάτωση! κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Το βράδυ, την ώρα των επεισοδίων, κατέφθασε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, που αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές, καθώς είχαν υποστεί μεγάλη ταραχή.

«Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο!»

Για άλλη μία φορά, ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως τα δημόσια νοσοκομεία δεν φυλάσσονται και όλο το προσωπικό και οι ασθενείς βρίσκονται «στο έλεος του κάθε νταή… Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία», αναρωτιέται και κάνει έκκληση για άλλη μία φορά για να ληφθούν μέτρα φύλαξης και προστασίας, εκφράζοντας την ευχή να μην σημειωθούν κάποια στιγμή πολύ άσχημα επεισόδια. 

Σχετικά Άρθρα