Μηνύματα Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ: Τριπλή επίθεση, αναφορές σε Τσίπρα, χλιαρός χαιρετισμός με Καραμανλή-Σαμαρά

 Μηνύματα Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ: Τριπλή επίθεση, αναφορές σε Τσίπρα, χλιαρός χαιρετισμός με Καραμανλή-Σαμαρά

Ανοίγει περπατησιά η ΝΔ στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει μπροστά ξεκινώντας στοχευμένες περιοδείες σε όλη την Επικράτεια. Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο πολώνεται το πολιτικό σκηνικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύει τα βέλη του προς τρεις κατευθύνσεις. Εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης προκειμένου να αυξήσει την συσπείρωση της κομματικής του βάση και να ανακόψει τις διαρροές των ψηφοφόρων προς τα δεξιά της ΝΔ.

Όπως τόνισε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, «ο λαικισμός μπορεί να προέρχεται είτε από την ακροδεξιά είτε από την ακροαριστερά». Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και προς τον Στ. Κασσελάκη αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο λαϊκισμός ήταν αυτός που έφερε την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού κατά την οικονομική κρίση» και αναφέρθηκε στους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος, στις αντιερωπαικές δυνάμεις και στο δημοψήφισμα. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και προς τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «επειδή δεν ξέρει να κάνει τίποτα κάνει αυτό που ξέρει, επενδύει στην τοξικότητα» και υπογράμμισε πως «στην ψυχή του Στ. Κασσελάκη βρίσκεται ο Παύλος Πολλάκης».   

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ εξαπέλυσε επίθεση και προς τον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας ότι «υπάρχουν και αυτοί που εμπορεύονται την πίστη και τον πατριωτισμό μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε τηλεμάρκετινγκ».

Την ίδια στιγμή, στο περιθώριο του Συνεδρίου, αρκετά κομματικά στελέχη υποστήριζαν ότι η ΝΔ σε αυτή την φάση δεν απειλείται από κανέναν άλλο πολιτικό αρχηγό παρά μόνον από την αποχή, την αδράνεια και την αδιαφορία των ψηφοφόρων. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του επετειακού συνεδρίου, θέλησε να συσπειρώσει την κομματική βάση – που είχε δείξει σημάδια αποσυσπείρωσης εξαιτίας της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων- στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας.

«Καμία επιμέρους διαφωνία δεν νοείται να οδηγήσει σε συνολική απόρριψη και κανένα μικρό παράπονο δεν αξίζει το ίδιο με τη συνολική πρόοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν και ορισμένοι που ασκούν καλόπιστη κριτική.

Ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητος ο χαλαρός και τυπικός χαιρετισμός του πρωθυπουργού με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή κατά την έναρξη του Συνεδρίου καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν θέλησαν να μιλήσουν στο Συνέδριο. Υπο αυτές τις συνθήκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη λέγοντας ότι αποτελεί δείγμα ενότητας και κατάκτηση να με προσφωνεί ο προηγούμενος πρόεδρος ΝΔ που είμαστε αντίπαλοι για την ηγεσία της ΝΔ και τώρα είμαστε συνοδοιπόροι. 

Σχετικά Άρθρα