Λασίθι: Στον εισαγγελέα ο 35χρονος για την φωτιά που έκαψε 2χιλ στρέμματα στην Ιεράπετρα

 Λασίθι: Στον εισαγγελέα ο 35χρονος για την φωτιά  που έκαψε 2χιλ στρέμματα στην Ιεράπετρα

Φωτο Αρχείου

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου οδηγήθηκε ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας. Σε βάρος του 35χρονου για τον οποίο διατάχθηκε προσωρινή κράτηση, ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία αύριο το πρωί, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου.

Ο 35χρονος φέρεται να είχε ανάψει φωτιά για να κάψει κλαδιά στο χωράφι του και πιθανόν από καύση που δεν είχε σβήσει καλά, αυτή επεκτάθηκε και προκάλεσε την πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και επεκτάθηκε τάχιστα, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ο 35χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ).

Η έκταση στην οποία εντοπίστηκε η πυρκαγιά, υπολογίζεται σε περίπου δυο χιλιάδες στρέμματα ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Μανώλη Φραγκούλη έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Αυτή την ώρα στο επίκεντρο βρίσκονται οι ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο που όπως είπε ο κ. Φραγκούλης είναι σημαντικές, ενώ η καταγραφή θα συνεχιστεί και για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και για τα σπίτια, καθώς οι φλόγες έφτασαν στο οικισμό Μαύρος Κόλυμπος.

Σημειώνεται ότι προβλήματα υγείας αντιμετώπισαν τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ηλικιωμένος με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην περιοχή που τυλίχθηκε στις φλόγες, παραμένουν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 36 πυροσβέστες αλλά και τρεις ομάδες πεζοπόρων.

Σχετικά Άρθρα