Η ασφάλεια των πολιτών καταρρέει ακόμα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα

 Η ασφάλεια των πολιτών καταρρέει ακόμα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα

Την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, είχαμε μια ανθρωποκτονία γυναίκας, άλλη μια γυναικοκτονία. Αποχώρησε από το Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια και προστασία, ενώ η ανταπόκριση του αστυνομικού  της «Άμεσης Δράσης» ήταν «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την οργή, την θλίψη, τον πόνο, την απογοήτευση και  την αγανάκτηση, που προκαλεί αυτό το πρωτόγνωρο περιστατικό .

Οι γυναικοκτονίες αποτελούν μεγάλη ντροπή για την κοινωνία μας. Όμως η αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας των θυμάτων της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει ως αποτέλεσμα να φανεί η  πλήρης παράλυση των αντανακλαστικών του κρατικού μηχανισμού. Η ασφάλεια των πολιτών προμετωπίδα της σημερινής κυβέρνησης το 2019,  καταρρέει ακόμα και στον εξωτερικό χώρο ενός αστυνομικού τμήματος.

Διαλυμένα αστυνομικά τμήματα με τεράστιες πολυεπίπεδες ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού, μέσων, εκπαίδευσης, καταγγέλλονται συχνά από τα  συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, αλλά κανείς δεν συγκινείται, αντίθετα όταν συμβαίνει ένα γεγονός που εξοργίζει την κοινή γνώμη, όλα παραπέμπονται στις παθογένειες του κράτους. Και βέβαια, πάντα φταίει ο αστυνομικός, ποτέ το πολιτικό σύστημα και το αναφέρω αυτό, χωρίς ίχνος διάθεσης υποστήριξης των αστυνομικών, του συγκεκριμένου τραγικού, σοκαριστικού γεγονότος. Με την απομάκρυνση κάποιον αστυνομικών από την θέση τους, ως δια μαγείας λύνονται όλα τα προβλήματα και γίνεται η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο AnatropiNews

Σχετικά Άρθρα