Γάζα: Ισοπεδωμένη πόλη, γεμάτη συντρίμμια και χαλάσματα -Συγκλονιστικό βίντεο με το “πριν” και το “μετά”

 Γάζα: Ισοπεδωμένη πόλη, γεμάτη συντρίμμια και χαλάσματα  -Συγκλονιστικό βίντεο με το “πριν” και το “μετά”

Εικόνες από drone δείχνουν την άλλοτε γεμάτη ζωή Γάζα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο τοπίο από συντρίμμια από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Οι εικόνες που κατέγραψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο διάστημα των έξι μηνών του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αποκαλύπτουν μια απόκοσμη εικόνα μετά τους πολύμηνους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πριν από τον πόλεμο, οι Παλαιστίνιοι μπορούσαν να βγαίνουν στα μπαλκόνια των κτιρίων τους για να ρίξουν μια ματιά στη θέα της Μεσογείου. Αυτά τα κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, έχουν μετατραπεί σε όγκους τσιμέντου και χαλασμάτων, όπως δείχνουν τα βίντεο από το Al Arabiya, το Reuters και από άλλες πηγές.

Κάτοικοι περιπλανιούνται πλέον στη Γάζα αναζητώντας καταφύγιο από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείψουν την οργάνωση Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει δηλώσει πως οι επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν έως ότου εξοντωθεί η Χαμάς, επομένως οι βομβαρδισμοί και η καταστροφή αναμένεται να συνεχιστούν.

Τα πλάνα δείχνουν πώς οι Παλαιστίνιοι ζούσαν σε πιο ήρεμες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο.

Οι Παλαιστίνιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος ενός ήσυχου δρόμου, γεμάτου από ψηλά δέντρα. Τα πλάνα που καταγράφηκαν μετά δείχνουν έναν δρόμο σε κοντινή περιοχή όπου το ένα κτίριο δίπλα στο άλλο έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Ένας άνθρωπος διακρίνεται να περπατάει κατά μήκος μιας πόλης-φάντασμα.

Σχετικά Άρθρα