Φάμελλος: Υπάρχει έγγραφο της ΑΔΑΕ στη Βουλή που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις 

 Φάμελλος: Υπάρχει έγγραφο της ΑΔΑΕ στη Βουλή που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις 

Στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλλα μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος.«ΗΝΔ έχει πληθώρα συνταγματικών παραβιάσεων στις υποκλοπές» είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι υπάρχει έγγραφο του κ. Ράμμου που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις κάποιων προσώπων.«Γιατί κανείς δεν έχει απαντήσει ποιος παρακολουθούσε τον αρχηγό του Στρατού και για ποιον λόγο. Για τον κ. Ανδρουλάκη μπορεί και να πάρουμε απαντήσεις, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία. Για τον κ. Φλώρο και τον κ. Χατζηδάκη ποιος θα μας απαντήσει; Δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι παρακολουθήσεις ο κ. Φάμελλος απάντησε ότι «αναφέρομαι σε όλα όσα έχουν προκύψει και από την αναφορά που κατέθεσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς τον Άρειο Πάγο και περιμένουμε απαντήσεις». Ο κ. Φάμελλος επέμεινε ότι «υπάρχουν στοιχεία της ΑΔΑΕ» και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι και στην ακραία επίθεση που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ράμμο που τον κατηγόρησε για προσωπική ατζέντα. Έχει ενημερωθεί και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον κ. Ράμμο για αυτά τα περιστατικά».Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «δύο χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλο για το οποίο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, δεν μπορούμε να αμφισβητούμε ότι υπήρχαν παρακολουθήσεις όπως του κ. Χατζηδάκη, του κ. Φλώρου. Σας το λέω επίσημα. Αυτό προκύπτει και από στοιχεία που έχει δώσει η ΑΔΑΕ».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «σας θυμίζω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τον κ. Ράμμο διότι ως αρχηγός κόμματος και με βάση τη νομοθεσία επιτρέπεται και υποχρεούται η ΑΔΑΕ να τον ενημερώνει. Είναι βεβαιωμένη η παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι επιβεβαιωμένη και η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη και έχουμε θέσει και το για ποιον λόγο δεν έχουν απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη οι παρακολουθούμενοι και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο».

Επανέλαβε ότι «σας επιβεβαιώνω πρώτον, ότι υπήρχαν παρακολουθήσεις που επιβεβαιώνονται από την έρευνα που έκανε η ΑΔΑΕ σε παρόχους και ενημερωθήκαμε και εμείς από την ΑΔΑΕ και δεύτερον αποτελεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Καλά κάνει ο κ. Ανδρουλάκης και τα διεκδικεί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «βρήκα την επιστολή που είχε στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ανεξάρτητη Αρχή στις 27/12 όπου ρωτούσε ονομαστικά ως δικαιούνταν και για τον κ. Χατζηδάκη και για τον κ. Φλώρο και η απάντηση ήταν επιβεβαιωτική. Για αυτόν τον λόγο νομίζω υπήρξε στη συνέχεια και πρόταση δυσπιστίας.

Ο κ. Ράμμος έχει πει και στην Ευρωβουλή πως όταν ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα τον απείλησαν προσωπικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης».

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα έγινε μετά τα αποτελέσματα για τις παρακολουθήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι «ενημερώθηκε ο κ. Τσίπρας και τα μετέφερε και στη Βουλή».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν αυτό έγινε εγγράφως ή προφορικά ο κ. Φάμελλος απάντησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας στις 28/12/2022 έχει καταθέσει το εξής: στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή βρήκε επισυνδέσεις της ΕΥΠ πέραν του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη και για τα τηλέφωνα του κ. Κύρτσου, του κ. Τέλογλου… Όλα αυτά υπάρχουν και αυτό το έγγραφο μπορείτε να το ζητήσετε και από τον πρόεδρο της Βουλής. Το έγγραφο του κ. Ράμμου… Όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει πει στη Βουλή».

Ο κ. Φάμελλος τόνισε τέλος ότι «η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάποια από τα παρακολουθούμενα πρόσωπα, τους λόγους παρακολούθησης. Αυτά αφορούν στην ΕΥΠ».

Σχετικά Άρθρα