Ανδρουλάκης μετά την ΑΔΑΕ: Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Ανδρουλάκης μετά την ΑΔΑΕ: Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο, Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά έχει οικονομικές και νομικές διαστάσεις, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο το πρωί της Δευτέρας. «Ήρθα εδώ να ζητήσω από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες και όταν καθαρογραφεί η απόφαση θα ενημερώσω τον ελληνικό λαό. Σήμερα ανοίγει ο δρόμος της αλήθειας και μαζί το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», συμπλήρωσε και είπε πως ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.

«Έχουμε χρέος οι πολιτικοί, οι βουλευτές που εμπλεκόμαστε με το δημόσιο βίο να εμπλεκόμαστε γιατί δεν αξίζει στον λαό να βιώνει απαξιωτικές καταστάσεις», κατέληξε.

Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ράμμο στην έδρα της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι έρχεται στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματικός ο νόμος του 2021 που εφαρμόστηκε στην υπόθεση παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη απαγορεύοντας την ενημέρωση του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Μετά ταύτα η υπόθεση Ανδρουλάκη επιστρέφει στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Προσωπικών Δεδομένων η οποία οφείλει να την χειριστεί υπό το φως των νέων δεδομένων.

Σχετικά Άρθρα