Αλεξανδρούπολη: Προκαλεί η νηπιαγωγός που κλείδωσε νήπια σε αποθήκη -“Πώς κάνετε έτσι;”

 Αλεξανδρούπολη: Προκαλεί η νηπιαγωγός που κλείδωσε νήπια σε αποθήκη -“Πώς κάνετε έτσι;”

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για τις νηπιαγωγούς στην Αλεξανδρούπολη οι οποίες κατηγορούνται ότι κλείδωναν νήπια σε αποθήκη και τα άφηναν μόνα τους για να ηρεμήσουν. Μια μητέρα 3χρονου κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για όσα βίωνε η κόρη της: «Το κοριτσάκι μου είναι λίγο ζωηρό. Πήγαμε σπίτι να το συζητήσουμε και μου έδειξε πώς η δασκάλα της έδενε τα χεράκια, την έβαλε σε μια αποθήκη όπου δεν είχε φως και τραβούσαν τον σύρτη. Την άφηναν εκεί μέχρι να ηρεμήσει, μέχρι να ησυχάσει».

«Κάναμε τη συζήτηση μέσω παιχνιδιού, με έπιασε από το χεράκι, με πέταξε κυριολεκτικά στο μπάνιο επειδή δεν έχουμε αποθήκη, έκλεισε με δύναμη την πόρτα κι έσβησε το φως. Μου έκανε με το δαχτυλάκι ότι εκεί θα μείνεις, σαν τιμωρία, όπως της έλεγε η δασκάλα», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

«Όλα τα παιδιά είναι πολύ νευρικά»

Μάλιστα, η γυναίκα παραδέχεται ότι ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον σταθμό αυτόν. Ρώτησαν τα παιδιά τους και επιβεβαιώθηκαν όσα συνέβαιναν, ενώ παρατήρησαν ότι είχαν αλλάξει συμπεριφορά.

«Δυστυχώς, το πιο τιμωρημένο παιδάκι ήταν το δικό μου. Όλα τα παιδιά είναι πολύ νευρικά, ξεκίνησαν και πετάνε πράγματα. Άλλαξε η συμπεριφορά της αλλά δεν καταλάβαινα από που προερχόταν. Από τον φόβο της, ξεκίνησε να κάνει τα τσίσα της το βράδυ».

Σημειώνεται ότι από τα 19 παιδάκια του παιδικού σταθμού, τα 10 έχουν μιλήσει για την αδιανόητη πρακτική των νηπιαγωγών.

«Η δασκάλα μας είπε “Πώς κάνετε έτσι; Δύο – τρία λεπτά τα κρατούσα μέσα»

Η μητέρα δήλωσε επίσης πως ήδη έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες. Στο σπίτι, όπως λέει, αποφεύγει να μιλά για τα γεγονότα αυτά για να μην επηρεάζεται άλλο η ψυχολογία του παιδιού της.

Όσον αφορά τη δική της ψυχολογία, η γυναίκα αναφέρει πως είναι πολύ κακή. Σε ερώτηση για το αν πήγε να ζητήσει τον λόγο από τις δασκάλες, η μητέρα απαντά: «Το χειρότερο είναι ότι η δασκάλα αυτή το έχει ομολογήσει μόνη της. Μας λέει ”Πώς κάνετε έτσι; Δύο – τρία λεπτά τα κρατούσα μέσα”».

Σχετικά Άρθρα