Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα αδιάφθορων για ποινικές ευθύνες αστυνομικών -Εισαγγελική παρέμβαση για την απόπειρα αυτοκτονίας δολοφόνου

 Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα αδιάφθορων για ποινικές ευθύνες αστυνομικών -Εισαγγελική παρέμβαση για την απόπειρα αυτοκτονίας δολοφόνου

Στα χέρια των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που ζήτησε να διεξαχθεί ο εισαγγελέας ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των αστυνομικών τόσο στο τμήμα των Αγ. Αναργύρων όσο και στην Άμεση Δράση. Ήδη μέχρι αργά το απόγευμα κατέθετε ο φίλος της Κυριακής ο οποίος ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ και οι αξιωματικοί του ζήτησαν με λεπτομέρειες να περιγράψει την κάθε κίνηση των αστυνομικών ξεκινώντας από τον σκοπό αν βρισκόταν μέσα ή έξω από το κουβούκλιο σε πόση απόσταση, πότε βγήκε, τι τους είπε και πώς ενήργησε ενώ ζήτησαν με λεπτομέρειες να περιγράψει τι έκαναν οι αστυνομικοί στο Τμήμα, τι είπαν στη νεαρή κοπέλα και πώς αντιμετώπισαν την Κυριακή από τη στιγμή που έφθασε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον μετέπειτα δολοφόνο της.

Ήδη στα χέρια των αδιάφθορων βρίσκονται όλα τα έγγραφα από την Άμεση Δράση, τα καθηκοντολόγια, οι διαταγές του Αρχηγείου και φυσικά η επίμαχη μαγνητοφωνημένη συνομιλία της Κυριακής με τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που της είπε ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Οι Αξιωματικοί θα ερευνήσουν με βάση τις εντολές του εισαγγελέα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όμως θα ανοίξουν τη βεντάλια ακόμα περισσότερο ερευνώντας και το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.

Τουλάχιστον οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς φαίνεται να έχουν μπει στο κάδρο των ποινικών ευθυνών.

Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα αυτοκτονίας του γυναικοκτόνου – Πώς συνέβη

Έρευνα αναμένεται να γίνει για την απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής Γρίβα μέσα στο κελί του στην ειδική πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας, έτσι μεταφέρθηκε σε ειδικό κελί.

Στο κελί αυτό βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο με παρόμοιο προφίλ και στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα πέρασε δεσμοφύλακας διαπιστώνοντας ότι ο 39χρονος είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί. Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας, δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο.

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του.

Τελικά από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του. Για το περιστατικό είχε διαταχθεί έρευνα και από τον εισαγγελέα των φυλακών.

Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον ANT1, είχε τονίσει ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος. «Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό», είπε και πρόσθεσε: «Όταν χάνεται ένας άνθρωπος, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Και χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «επειδή έχει χαθεί ένας άνθρωπος, η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος», και δεσμεύτηκε ότι «όσα συμβαίνουν θα ερευνηθούν και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος, και τα αποτελέσματά της θα δημοσιοποιηθούν».

Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής: “Ζω τον χειρότερο εφιάλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω”

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της 28χρονης Κυριακής, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 39χρονος δράστης, ξεσπά για μία ακόμη φορά, μέσω του Star και στέλνει το δικό του μήνυμα σε γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Ξαναλέω και ζητώ από όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να μιλούν. Μιλήστε, μιλήστε. Μιλήστε στους δικούς σας. Μην φοβάστε κανέναν! Η κορούλα μου δε θα γυρίσει πίσω αλλά μπορούν να σωθούν άλλα κορίτσια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αυτό που μου έχει συμβεί είναι το χειρότερο που μπορεί να τύχει στον γονιό που καλείται να θάψει το παιδάκι του, μετά από τόσες θυσίες που έκανε να το μεγαλώσει και να το φτάσει στην ηλικία των 28 χρονών».

«Ζω τον χειρότερο εφιάλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει και δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Βασανίστηκα και παιδεύτηκα να μεγαλώσω και τα δύο κορίτσια μου από την ηλικία των 5 και 6 χρονών η καθεμιά τους, μόνος μου και να τα αποδώσω στην κοινωνία χρήσιμους ανθρώπους και ξαφνικά ήρθε ο δολοφόνος και μου σκότωσε την Κυριακή μου» συμπλήρωσε ο πατέρας της Κυριακής.

Σχετικά Άρθρα