88 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο και έχουμε ακόμα Απρίλιο

 88 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο και έχουμε ακόμα Απρίλιο

Μάχη με τις φλόγες καλείται να δώσει από τον Απρίλιο φέτος η Πυροσβεστική στα ανοιχτά μέτωπα όλης της χώρας παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο (από τις 18:00 χθες μέχρι τις 18:00 σήμερα) εκδηλώθηκαν 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 80 κατασβήστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους.

Οι οκτώ ήδη αντιμετωπίζονται αυτή την ώρα.

Χθες Σάββατο (6/4) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, είχε σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και στη συνέχεια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αντικείμενο τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν σήμερα Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για την ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών.

Να σημειωθεί ότι χθες εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (δηλαδή μέσα σε μόλις 12 ώρες) 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για την έναρξη πυρκαγιών.

Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

26 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μόνο το Σάββατο -4 συλλήψεις -Οι νέες οδηγίες

Σχετικά Άρθρα