Λάρισα: 80χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον σκύλο της γειτόνισσάς του

 Λάρισα: 80χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον σκύλο της γειτόνισσάς του

Ένας 80χρονος άνδρας συνελήφθη στη Λάρισα – έπειτα από μήνυση γειτόνισσάς του – με την κατηγορία ότι πυροβόλησε τον σκύλο της. Μετά την απολογία του στον ανακριτή το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 80χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το eleftheria.gr, ο άνδρας βρισκόταν στην αυλή του όταν με το κυνηγετικό του όπλο πυροβόλησε μία φορά τον ημίαιμο σκύλο της 85χρονης συγχωριανής του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το δεσποζόμενο ζώο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν τραυμάτισε θανάσιμα τον σκύλο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., ο 80χρονος φέρεται να τοποθέτησε τον τραυματισμένο σκύλο σε μια νάιλον σακούλα και με το αυτοκίνητό του τον μετέφερε σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία.

Η 85χρονη μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ και μήνυσε τον 80χρονο, ο οποίος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας δεσποζόμενων ζώων και ζώων συντροφιάς.

Από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για τα αδικήματα της κακοποίησης ζώου συντροφιάς, της θανάτωσης ζώου συντροφιάς, όπως και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 80χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 80χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ από το Α.Τ. Κιλελέρ κατασχέθηκε η επαναληπτική καραμπίνα.

Σχετικά Άρθρα