H πριγκίπισσα Νταϊάνα στα μαθητικά της χρόνια -Σπάνια φωτογραφία

 H πριγκίπισσα Νταϊάνα στα μαθητικά της χρόνια -Σπάνια φωτογραφία

Με αφορμή την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του «Ένα πολύ ιδιωτικό σχολείο», ο Τσαρλς Σπένσερ αναπολεί τα σχολικά χρόνια με την αδελφή του πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πριν λίγες μέρες, ο 9ος κόμης Σπένσερ μοιράστηκε μια παιδική φωτογραφία που χρονολογείται από το 1968. Η φωτογραφία δείχνει τα δύο αδέρφια με κόκκινες στολές, η οποία τραβήχτηκε σε μια μέρα ορόσημο στην εκπαίδευσή του, σε ηλικία 4 ετών.

«Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο, τον Σεπτέμβριο του 1968: ο πατέρας μου τράβηξε αυτή τη φωτογραφία με εμένα και την αδελφή μου, Νταϊάνα, λίγο πριν μας πάει στο Silfield, ένα πραγματικά υπέροχο σχολείο στο King’s Lynn του Norfolk. Η διευθύντρια ήταν η δεσποινίς Jean Lowe, μια ζεστή και στοχαστική κυρία που αγαπούσε τα αγόρια και τα κορίτσια της», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας στο Instagram. «Ήμουν εκεί μέχρι το 1972, όταν πήγα στο μέρος που αποκαλώ – στα απομνημονεύματά μου – Ένα πολύ ιδιωτικό σχολείο», πρόσθεσε.

Αναφερόταν στο Maidwell Hall, το οικοτροφείο για αγόρια στο οποίο ο 59χρονος, σήμερα, Σπένσερ φοίτησε από τα 8 έως τα 13 του χρόνια. Ο ιστορικός έρχεται αντιμέτωπος με τα παιδικά τραύματα που υπέστη εκεί στο βιβλίο του “A Very Private School”, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι υπήρξε θύμα σωματικής, λεκτικής και σεξουαλικής κακοποίησης στο σχολείο.

«Πάντα ένιωθα ότι είχα αντιμετωπίσει αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου και το είχα κλείσει καλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου», είχε δηλώσει στο PEOPLE. «Αλλά το να μιλήσω με συμμαθητές μου και να ακούσω τις εμπειρίες τους ήταν πολύ συναισθηματικό για μένα. Με συγκλόνισε η φρίκη αυτών που είχαν μοιραστεί. Και αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι».

Σχετικά Άρθρα