Τέμπη/Δήλωση παρέμβαση Σακελλαροπούλου: Είναι βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη

 Τέμπη/Δήλωση παρέμβαση Σακελλαροπούλου: Είναι βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη

Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA και τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που υπηρέτησε επί 40 χρόνια το δικαστικό σώμα πριν γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, απάντησε συγκεκριμένα στην εξής ερώτηση:

  • ΣΘ: Εσείς είσαστε υπερήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη;

Και απάντησε το εξής:

ΠτΔ: Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη. Εγώ δεν έχω να κρίνω και κανέναν. Υπήρξα σχεδόν 40 χρόνια δικαστής. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Βεβαίως θα υπάρξουν αστοχίες και λάθη. Άνθρωποι είναι και οι δικαστές. Αυτό που μέσα μου βαθιά εύχομαι και ελπίζω, είναι ακριβώς ότι είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από κανέναν στην κρίση τους. Αυτό εύχομαι πάντα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη και επεσήμανε ότι «από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν θα μάθουμε ποιος έχει τη μεγάλη ευθύνη και εάν θα αποδοθεί δικαιοσύνη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στη διατύπωση της απάντησης που έδωσε καθώς χρησιμοποίησε λέξεις όπως «θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της» και «οφείλει να το κάνει».

Αναλυτικά η απάντησή της για το εάν θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων, ήταν η εξής:

«Θέλω να πιστεύω πως ναι, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς. Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει. Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη».

Σχετικά Άρθρα