Στην κυκλοφορία η γέφυρα στα Φύλλα της Εύβοιας – Σταϊκούρας: “Έργο υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας”

 Στην κυκλοφορία η γέφυρα στα Φύλλα της Εύβοιας – Σταϊκούρας: “Έργο υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας”

Δόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα αλλά και του αναπληρωτή του Νίκου Ταχιάου η γέφυρα των Φύλλων στη Χαλκίδα. Πρόκειται για μία από τις τρεις γέφυρες που είχε κατεδαφιστεί ολοσχερώς από τη φονική πλημμύρα του 2020 και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών έχει αναλάβει την ευθύνη να ανακατασκευάσει και να εκτελέσει και τις απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να υπάρχει μια ασφαλής γέφυρα μαζί με τα συνοδά αντιπλημμυρικά έργα.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνει μόνο σημασία στα μεγάλα, εμβληματικά έργα σε όλη τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα, στα πολλά μικρότερα έργα, που έχουν, όμως, πολύ υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια συλλογική προσπάθεια με στόχο να αποκατασταθεί η γέφυρα, η οποία συνδέει πολλούς οικισμούς και περιοχές αγροτικής καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, όπου οι χρήστες υποχρεώνονταν -μέχρι σήμερα- σε μεγάλη χιλιομετρική παράκαμψη.

«Έκλεισε και τυπικά μια πληγή που είχε αφήσει πίσω το καιρικό φαινόμενο “Θάλεια”», είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός κατά την παράδοση της γέφυρας και υπογράμμισε ακόμη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δύο γέφυρες στο Αφράτι και το Βασιλικό» και σημείωσε την «αρμονική συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για όλα τα μεγάλα οδικά έργα που υλοποιεί Περιφέρεια Στερεάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε για μια ακόμη φορά τη συνεργασία που έχει το υπουργείο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών με βάση τους διαθέσιμους πόρους, όπως είπε, και προανήγγειλε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα προχωρούν σημαντικές παρεμβάσεις από κοινού, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ταχιάο στη Βόρεια Εύβοια για την αποκατάσταση στις μεγάλες ζημιές που είχαν γίνει στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι προχώρα και η παράκαμψη της Χαλκίδας.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης, εκτός των ανωτέρω, ήταν επίσης οι βουλευτές Εύβοιας της ΝΔ, Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, καθώς και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Σχετικά Άρθρα