Σοκ στη Γαλλία:Νεκρός 15χρονος μετά από άγριο ξυλοδαρμό κοντά σε σχολείο

 Σοκ στη Γαλλία:Νεκρός 15χρονος μετά από άγριο ξυλοδαρμό κοντά σε σχολείο

Ένας 15χρονος έφηβος ξυλοκοπήθηκε άσχημα σε μια πόλη νότια του Παρισιού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή ανακοπή, στο τελευταίο περιστατικό σχολικής βίας στη Γαλλία. Σύμφωνα με το AFP, ο 15χρονος έχασε τη ζωή του. Η επίθεση της Πέμπτης έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων γύρω από τα γαλλικά σχολεία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια έφηβη έμεινε προσωρινά σε κώμα μετά από ξυλοδαρμό έξω από το σχολείο της στα νότια της χώρας.

Στο τελευταίο περιστατικό, το οποίο συνέβη στην πόλη Viry-Châtillon, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, ο έφηβος δέχθηκε επίθεση από διάφορα άτομα καθώς έφευγε από το σχολείο το απόγευμα της Πέμπτης.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα δολοφονίας και ομαδική επίθεση.

Ο μαθητής υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, δήλωσε αστυνομική πηγή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Necker στο Παρίσι, δήλωσε ο Jean-Marie Vilain, δήμαρχος του Viry-Châtillon. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχασε τη ζωή του την Παρασκευή.

Θα παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δήλωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο έφηβος ξυλοκοπήθηκε από πολλά άτομα που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βρέθηκε σε έναν δρόμο “όχι μακριά από το σχολείο του”, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σχετικά Άρθρα