Ανησυχία στο Ναύπλιο: Μέδουσες κατέκλυσαν τις παραλίες της περιοχής (vid)

 Ανησυχία στο Ναύπλιο: Μέδουσες κατέκλυσαν τις παραλίες της περιοχής (vid)

Ένα φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ναύπλιο, με τις παραλίες να έχουν γεμίσει με πλαγκτόν και μέδουσες έχοντας θορυβήσει τους κατοίκους. Η θάλασσα κοντά στην ακτή και για αρκετά μέτρα προς τα μέσα , είναι θολή τις τελευταίες ημέρες από την μεγάλη ποσότητα πλαγκτόν που έχει έρθει στην περιοχή. Μια πιο προσεκτική ματιά μέσα στο νερό αποκαλύπτει πως πρόκειται για εκατομμύρια ζελατινοειδή μικροσκοπικά, αλλά και μεγαλύτερα, διαφανή σε διάφορα σχήματα, διάσπαρτα σε όλο το μήκος της παραλίας.

Όλα δείχνουν, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, πως πρόκειται για ζωοπλαγκτόν που αποτελεί βασικό κρίκο της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας σε θαλάσσιες περιοχές της Αργολίδας έκαναν την εμφάνισή τους και μέδουσες.

Μέδουσες στη Ρόδο

Η τροπική μέδουσα Rhopilema nomadica που εμφανίστηκε στη Ρόδο στα μέσα Μαρτίου, έχει πλέον παρατηρηθεί σε αρκετές παραλίες του νησιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου η Rhopilema nomadica, γνωστή και ως νομαδική μέδουσα, έχει ημισφαιρικό σχήμα, διαφανές – γαλαζωπό χρώμα και διάμετρο συνήθως 30-40 εκατοστά αν και μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο.

Σχετικά Άρθρα