Ο πολίτης Κασσελάκης ξεκινά περιοδείες ενόψει ευρωεκλογών- Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

 Ο πολίτης Κασσελάκης ξεκινά περιοδείες ενόψει ευρωεκλογών- Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, όπου υπηρέτησε για 20 ημέρες και από σήμερα ρίχνεται στη… μάχη των ευρωεκλογών με την πενθήμερη περιοδεία του στους 4 νομoύς της Κρήτης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μιας μάχης για την οποία υπάρχει πια αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα, με ένα ποσοστό πάνω από το 17,8% των εθνικών εκλογών του 2023, πήχη τον οποίο τον έθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για για το κανάλι του Φαλήρου σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου ενισχύει το κλίμα αισιοδοξίας  και προκαλεί ικανοποίηση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανός και εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με εκτίμηση ψήφου 15% και τη ΝΔ να υπολογίζεται στο 33% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 12,5%.

Στα ηγετικά κλιμάκια το κόμματος επικρατεί ικανοποίηση αν όχι δικαίωση γιατί η κοινή γνώμη σε ποσοστό 61%, δηλαδή  οι 2 στους 3 πολίτες, θα ήθελε την σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ και το σχετικό αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές συγκεντρώνει μια αποδοχή της τάξης του 35%, ποσοστό καθόλου αμελητέο όσον αφορά τη γνώμη των πολιτών για τις πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει ως αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής του τακτικής το τραγικο δυστυχημα των Τεμπων εξαιτίας των συνεχιζόμενων  αποκαλύψεων και ενεργειών των αρχών. Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τα “κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα” γύρω από τα ηχητικά των συνομιλιών της μοιραίας νύχτας της τραγωδίας των Τεμπών με αφορμή  την έφοδο της Αστυνομίας στον ΟΣΕ.

“Η αστυνομία κάνει έφοδο στον ΟΣΕ και κατάσχει τους σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών των Τεμπών. Τώρα. Ένα χρόνο μετά το έγκλημα” τόνισε ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X και διερωτάται “Δηλαδή επί ένα χρόνο οι ανακριτικές αρχές δεν επιτελούν το λειτούργημά τους βασιζόμενες στο πρωτότυπο υλικό αλλά στο μονταρισμένο; Δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, που διαβεβαίωνε πως οι ανακριτικές αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, έλεγε ψέματα;”.

Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλεόν “έρχονται να προστεθούν στα ήδη αναπάντητα από την κυβέρνηση κρίσιμα ερωτήματα:

  • Ποιος διέταξε το μοντάζ;
  • Ποιος διέταξε το μπάζωμα;
  • Ποιος μόνταρε;
  • Ποιος μπάζωσε;
  • Γιατί μόνταρε;
  • Γιατί μπάζωσε;
  • Ποιος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, λίγο πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού περί “αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους”;

Παράλληλα δήλωσε σοκαρισμένος για το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία της Κυριακής Γρίβα με τον αστυνομικό που της είπε όταν ζήτησε βοήθεια και προστασία “το περιπολιτικό δεν είναι ταξί” σημειώνοντας “Όταν ένας πολίτης βρίσκεται έξω από αστυνομικό τμήμα όπου δεν τον έχουν πάρει στα σοβαρά, μπροστά στον φύλακα που δεν αντιδρά, έχοντας στο αυτί του την άμεση δράση που κωλυσιεργεί, και δολοφονείται, τότε κάτι πηγαίνει πολύ λάθος στην ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και δυστυχώς δεν είναι ένα «ανθρώπινο λάθος» ούτε εδώ”.

Δυστυχώς για τον κ. Κασελάκη “Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει λάθος. «Το περιπολικό δεν είναι ταξί», όμως πρέπει να ξαναγίνει εκείνο το μέσο που έρχεται ακαριαία όταν ένας πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο”, τονίζοντας “Διότι ο πολίτης που βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν έχει χρόνο για τηλεφωνικές «αιτήσεις» και γραφειοκρατική μεταχείριση. Ασφάλεια με ενσυναίσθηση. Αυτό χρειάζεται η χώρα μας.”.

Να σημειωθεί ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, σε εξαιρετικό κλίμα όπως δήλωσε,   με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, από τον οποίο ζήτησε  ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα: για το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator, και τους  93 στόχους τους οποίους παρέδωσε στην Εισαγγελία και αναμένουμε όπως είπε “ακόμα μετά από πολλούς μήνες κάποια απάντηση κι ότι αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου” και για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού

Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε -είπε- υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά και “ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως, να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ-κυβέρνησης, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεση τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024”

“Πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει, να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών και όπως πάντα εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης”υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα