Μαξίμου: “Rebranding” προεκλογικής στρατηγικής με αφετηρία το Συνέδριο-Ο προβληματισμός των δημοσκοπήσεων και ο ρόλος… Μπελέρη

 Μαξίμου: “Rebranding” προεκλογικής στρατηγικής με αφετηρία το Συνέδριο-Ο προβληματισμός των δημοσκοπήσεων και ο ρόλος… Μπελέρη

Η ακρίβεια, η εγκληματικότητα αλλά και η ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ στις επικείμενες Ευρωεκλογές προβληματίζουν τα κυβερνητικά στελέχη. Το κυβερνητικό επιτελείο θέτει στο μικροσκόπιο όλα τα δημοσκοπικά ευρύματα προκειμένου να επανακαθορίσει την προεκλογική στρατηγική του. Στη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Η ακρίβεια παραμένει το «νούμερο ένα» πρόβλημα των πολιτών ενώ καταγράφεται και μεγάλη ανησυχία από τους πολίτες για ζητήματα ασφάλειας από περιστατικά εγκληματικότητας. 

Το επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζει πολύ προσεκτικά τις κυλιόμενες μετρήσεις και καταγράφει ως αρνητικό το ασφαλές προβάδισμα που καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ανησυχητικό σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη είναι ότι η μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα αποσυσπειρώνει τους ψηφοφόρους. Επίσης, αποτελεί πηγή ανησυχίας οι διαρροές που καταγράφονται από τη ΝΔ προς τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να δοθεί το κατάλληλο μήνυμα προς τους γαλάζιους ψηφοφόρους και να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι γύρω από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από το πανηγυρικό Συνέδριο της παράταξης, την Παρασκευή. Από το Ζάππειο, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μιλήσει στην «ψυχή» της παράταξης και να απευθυνθεί στην βάση του κόμματος υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα της ΝΔ επι 50 χρόνια. 

  • Με την παρουσία πρώην προέδρων και πρωθυπουργών, ιστορικών στελεχών αλλά και των «γαλάζιων» στελεχών του σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπέμψει μήνυμα ενότητας με βασικό στόχος τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν το πρόσωπο που θα μπορέσει να συσπειρώσει το «συντηρητικό» κομμάτι της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μετρηθεί δημοσκοπικά η υποψηφιότητα του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρας και τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά.

  • Ωστόσο, από την Ηρώδου Αττικού δεν αρκούνται μόνο στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη αλλά αναζητούν κι άλλο πρόσωπο που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην γαλάζια βάση. 

Με βάση την χθεσινή δημοσκόπηση, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν θετικά το ποσοστό κυβερνησιμότητας που συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την χαοτική διαφορά που υπάρχει μεταξύ του δεύτερου πολιτικού αρχηγού. Ωστόσο όμως δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι αυξάνεται ο «Κανένας».

Πιο συγκεκριμένα,  καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 34%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 12% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%. Ο «Κανένας» αγγίζει το 23%. 

Σχετικά Άρθρα