Ξανθόπουλος: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση για την συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

 Ξανθόπουλος: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση για την συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

Παρέμβαση για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης για παράταση της ειδικής διαχείρισης, πραγματοποίησε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. “Κύριε υπουργέ θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από όσα φέρνετε με την τροπολογία και κυρίως μια ρητή διαβεβαίωση στην εθνική αντιπροσωπεία ότι η ΛΑΡΚΟ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί”, τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος και συνέχισε: “Χορηγείτε παράταση της ειδικής διαχείρισης, ενώ έχουν προηγηθεί 4 χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων και εμπαιγμού των εργαζομένων των οικογενειών τους αλλά και των ευρύτερων στρωμάτων που συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία… Εδώ και ενάμιση χρόνο έχει πάψει κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Η τιμή του νικελίου έχει εκτοξευθεί και θα μπορούσε μια επιχείρηση σε λειτουργία να αποσβέσει τις ζημιές και να ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία”, είπε χαρακτηριστικά.

“Τον Μάρτιο του 2023, είχε πάλι παραταθεί η ειδική διαχείριση έως τις 7 Φεβρουαρίου του 2024, με στόχο την ολοκλήρωση της διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στον επενδυτή που προέκυψε. Σαν ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ζητήσει να δοθεί παράταση ως το τέλος του έτους για να ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες. Το απορρίψατε.Και σήμερα επαναφέρετε εκ πλαγίου το αίτημα μας”, σημείωσε.

“Η θέση μας είναι να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας και να διατηρήσει τον παραγωγικό της χαρακτήρα. Και αυτό δεν γίνεται ερήμην της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των συνοδών εργασιακών δικαιωμάτων. Και θέλουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πρωτίστως αν είναι επιλογή σας να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.” κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Σχετικά Άρθρα