Κούγιας: Πειθαρχική ποινή παύσης άσκησης δικηγορίας για δύο μήνες

 Κούγιας: Πειθαρχική ποινή παύσης άσκησης δικηγορίας για δύο μήνες

Ο Αλέξης Κούγιας τιμωρήθηκε με δύο μήνες παύση άσκησης της δικηγορίας από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων που προεδρεύει η κ. Ιωάννα Κλάπα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ζούγκλας».

Η ποινή είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και έγκυροι νομικοί κύκλοι μιλώντας στη «Ζούγκλα» την είχαν χαρακτηρίσει «χάδι». Έλα όμως που το… χάδι δεν μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή ο Άρειος Πάγος επ’ ουδενί λόγο δύναται να αυξήσει την ποινή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού.

Η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να έχει διαβιβαστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η σύνθεση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων

Στο ανώτατο αυτό πειθαρχικό όργανο συμμετέχουν οι:

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα την οποία αναπληρώνει η αντιπρόεδρος του Σώματος Μυρσίνη Παπαχίου
Μέλη: Η Σοφία Οικονόμου, Αρεοπαγίτης, Χρήστος Νάστας και Μαρία- Μάριον Δερεχάνη, Αρεοπαγίτες.
Επισημαίνεται ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μία πειθαρχική ποινή πρέπει να πάει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, για να μπορεί να εκτελεστεί πρέπει να γίνει τελεσίδικη, να περάσει από τον Άρειο Πάγο. Γιατί οι δικηγόροι σε πρώτο βαθμό δικάζονται από τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων και σε δεύτερο βαθμό κατ’ έφεσιν από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Μόλις τελεσιδικήσει εκτελείται κανονικά. Ήδη έχει τελεσιδικήσει η μία πειθαρχική ποινή για τους δύο μήνες παύσης άσκησης λειτουργήματος, ενώ οι υπόλοιπες είναι εκκρεμείς».

Δηλαδή, κ. πρόεδρε του ΔΣΑ, αφού -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- η απόφαση έχει διαβιβαστεί προς εσάς εδώ και έναν μήνα, γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός ώστε να εφαρμοστεί; Δηλαδή, έπρεπε πρώτα να έρθει για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα ο κ. Κούγιας για την αισχρή και κάκιστη συμπεριφορά του και τις απρεπείς χειρονομίες προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ μέσα στην OPAP ARENA κατά το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, για να αποκαλυφθεί η τελεσίδική πειθαρχική ποινή και η παύση άσκησης λειτουργήματος για τον κ. Κούγια;

Βεβαίως, ο κ. Βερβεσός υποστηρίζει ότι η απόφαση έφτασε στο ΔΣΑ «πριν λίγες ημέρες», αλλά δεν θυμόταν την ακριβή ημερομηνία. «Εμείς δεν την γράφουμε, ο Άρειος Πάγος την καθαρογράφει, μας την κοινοποιεί και εμείς την επιδίδουμε», αναφέρει.

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός -στη συνομιλία που είχε με τη «Ζούγκλα»– ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες και όλες οι επιδώσεις που προβλέπει ο νόμος: «Όποια αργοπορία υπήρξε, ήταν μέχρι να καθαρογραφθεί και να θεωρηθεί η απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Δεν έχω εικόνα για το πότε την έγραψε η γραμματέας του Αρείου Πάγου. Η μόνη δουλειά που έχω να κάνω, είναι μόλις μου κοινοποιήσει ο Άρειος Πάγος μια καταδικαστική απόφαση να την κοινοποιήσω στον καταδικασθέντα. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος. Από τη στιγμή που επιδόθηκε εντός πέντε ημερών από σήμερα, ο κ. Κούγιας πρέπει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα», είπε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Σχετικά Άρθρα