Γυναικοκτονία/Άγιοι Ανάργυροι: Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι υπήρχε περιπολικό-Δημογλίδου (εκπρόσωπος Αστυνομίας): “Λάθη γίνονται”-Οργή πολιτών

 Γυναικοκτονία/Άγιοι Ανάργυροι: Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι υπήρχε περιπολικό-Δημογλίδου (εκπρόσωπος Αστυνομίας): “Λάθη γίνονται”-Οργή πολιτών

Η νέα γυναικοκτονία ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων λίγη ώρα αφότου η 28χρονη είχε πάει να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της που τελικά τη σκότωσε με ένα κουζινομάχαιρο, έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία ενώ έρχονται στο φως σοκαριστικά στοιχεία για τη στάση των αστυνομικών έναντι της Κυριακής Γρίβα. Σε εξέλιξη είναι ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα.

Η ΕΛΑΣ παραδέχεται ότι υπήρχε περιπολικό αν και ζήτησαν από την κοπέλα να καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση, που τελικά αποδείχτηκε μοιραίο καθώς μόλις βγήκε από το Αστυνομικό Τμήμα δέχτηκε την θανάσιμη επίθεση.

«Δεν υπήρχε θέμα με περιπολικό στην περιοχή, υπήρχε κι ήταν σε υπηρεσία. Το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό αυτό να συνοδεύσει την κοπέλα», υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σχετικά με το στυγερό έγκλημα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. «Γίνονται λάθη και πρέπει να το διορθώσουμε, αλλά είναι χιλιάδες οι κοπέλες και γενικά οι πολίτες που έχουν εξυπηρετηθεί σωστά στα αστυνομικά τμήματα», πρόσθεσε.

«Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα δοθούν απαντήσεις, αν κάποιος πρέπει να έχει πειθαρχικές κυρώσεις, θα τις έχει», κατέληξε η εκπρόσωπος.

  • Οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία προκαλούν φρίκη ενώ ο 39χρονος δράστης που στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 4/4.

Όπως έχει έγινε γνωστό, η γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 39χρονου το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ερωτήματα έχει προκαλεί η διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει ένα κενό στο εάν μετά το αίτημα της κοπέλας για μεταφορά της στην οικία της με περιπολικό, έπρεπε η αξιωματικός υπηρεσίας ή η 28χρονη να καλέσουν την Άμεση Δράση, γιατί σε αυτές τις διαδικασίες προβλέπεται να ενημερωθεί το Κέντρο και από εκεί να ειδοποιηθεί το περιπολικό και να φτάσει στο σημείο.

Η 28χρονη το βράδυ της Δευτέρας πήγε στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε.

Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό. Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στην σκοπιά μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100. Εκεί, ο δράστης που την ακολούθησε, την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης φέρονται να άκουσαν τις φωνές της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο δεν βγήκε έξω να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα αλλά και οι ίδιοι, όπως επεσήμαναν, δεν έσπευσαν να βοηθήσουν γιατί φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς ο δράστης κυκλοφορούσε με το κουζινομάχαιρο στον δρόμο και απειλούσε την 28χρονη.

Οργή συγγενών και απλόύ κόσμου

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (2/4) στους Αγίους Αναργύρους για τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, λίγα μέτρα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στο σημείο του εγκλήματος, συγκεντρώθηκαν και συγγενείς της δολοφονημένης κοπέλας γονατίζοντας, κλαίγοντας και κρατώντας το κεφάλι τους, μην μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Εικόνες με τους συγγενείς της 28χρονης στο σημείο της δολοφονίας:

DS2_6147
DS2_6135
DS2_6119
DS2_6232_2_
DS2_6164
DS2_6232
DS2_6202
DS2_6192
DS2_6157

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και κατευθύνθηκαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σχετικά Άρθρα