Συγκλονιστική εξέλιξη: Υπήρχε περιπολικό στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων- Με παρελθόν ο άπραγος αστυνομικός στο φυλάκιο

 Συγκλονιστική εξέλιξη: Υπήρχε περιπολικό στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων- Με παρελθόν ο άπραγος αστυνομικός στο φυλάκιο

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από το πρώην σύντροφο της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μη το διαθέσουν για την 28χρονη.

Η θανάσιμη επίθεση στην 28χρονη έγινε ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε μεταβεί για να ζητήσει βοήθεια, καθώς όπως δήλωσε είχε παρατηρήσει πως ο πρώην σύντροφο της, την παρακολουθούσε έξω από το σπίτι της, τις τελευταίες δύο ημέρες. Μάλιστα, στο σημείο υπήρχε περιπολικό που θα μπορούσε να την επιστρέψει ασφαλή στο σπίτι της, αλλά αποφασίστηκε να μην το διαθέσουν για την 28χρονη.

  • Όπως φάνηκε από το βίντεο ντοκουμέντο, στο σημείο, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σαν «θεατής» και ένας αστυνομικός φρουρός, ο οποίος δεν έκανε τίποτα. Παρενέβη μόνο όταν είδε τον 39χρονο να αυτοτραυματίζεται.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός την περίοδο 2013 – 2014 είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται πλέον στο εφετείο. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο εν λόγω 39χρονος αστυνομικός είχε περάσει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές και επέστρεψε νομίμως στην υπηρεσία του, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της αστυνομίας.

  • Στο νέο βίντεο ο 39χρονος εμφανίζεται στις 21:12 και στις 21:18 τη Δευτέρα (1/4) να την παρακολουθεί όταν η 29χρονη επέστρεφε στο σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους.

Η 29χρονη είχε νοικιάσει ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα τον τελευταίο ενάμιση μήνα αφότου χώρισε από τον πρώην σύντροφό της που τελικά την δολοφόνησε.

Το σπίτι της, ήταν μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από το Αστυνομικό Τμήμα. Η κοπέλα, αντιλαμβανόμενη ότι ο πρώην σύντροφός της συνεχίζει να την παρακολουθεί, φοβούμενη για τη ζωή της, κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η 28χρονη έφτασε στο τμήμα στις 22:10.

Πώς έγινε η γυναικοκτονία

Ο άνθρωπος που συνόδευσε την 28χρονη στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων περιέγραψε με λεπτομέρειες πως ο 39χρονος κινήθηκε έξω από το αστυνομικό Τμήμα και κατάφερε να τους αιφνιδιάσει. Όμως, ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη σκηνή της δολοφονίας λέγοντας ότι «την κυνηγούσε 100 μέτρα ο 39χρονος, αλλά η αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο»!

  • Εν τω μεταξύ εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που σχηματίστηκε για την δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του πρώην συντρόφου της 28χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία του χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φίλος της 28χρονης με τον οποίο πήγε στο τμήμα ανέφερε στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι μόλις βγήκαν έξω από το τμήμα εκείνη του είπε πως οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να κάνει μήνυση κάτι που εν τέλει αρνήθηκε. Στη συνέχεια ανέφερε πως θα έπαιρνε τηλέφωνο το 100 προκειμένου να τη συνοδεύσουν στο σπίτι της.

Επιπλέον ο μάρτυρας ανέφερε πως όσο βρισκόταν έξω από το γραφείο στο τμήμα άκουγε την κοπέλα να μιλά με κάποιες γυναίκες αστυνομικούς και, από τη συζήτηση, κατάλαβε πως οι αστυνομικοί της έλεγαν να κάνει μήνυση και εκείνη το αρνούνταν λέγοντας πως δεν τον φοβάται.

Ακολούθως ο άνδρας πρόσθεσε ότι η τραγωδία συνέβη τη στιγμή που η κοπέλα είχε καλέσει το 100 και έλεγε ότι ο πρώην σύντροφός της είναι έξω από το σπίτι. «Εκεί που περπατούσαμε πετάχτηκε με άλμα πάνω της και άρχισε να την μαχαιρώνει. Εγώ αιφνιδιάστηκα και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Δεν τον είχα αντιληφθεί» φέρεται να περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Να σημειωθεί ότι, δεδομένου του γεγονότος ότι το έγκλημα σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, πέραν της έρευνας για το φονικό, διεξάγεται ΕΔΕ και για το τι προηγήθηκε μέσα στο ΑΤ.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα το 2020 είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του μετέπειτα δολοφόνου της καταγγέλλοντας τον για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Την κάρφωνε απανωτά στην πλάτη και φώναζε «θα σε σκοτώσω»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί και η περιγραφή έτερου αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος μίλησε στο protothema.gr. Ο μάρτυρας οποίος είδε τον δράστη σε κατάσταση αμοκ να κυνηγά με ένα μαχαίρι το θύμα του, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε η 28χρονη. «Κατέβαινα από το λεωφορείο την ώρα που σχόλαγα. Και ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει «δέχομαι απειλές για τη ζωή μου». Και πάει και τρέχει με το μηχανάκι και την καρφώνει στην πλάτη. Απανωτές μαχαιριές» ανέφερε για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είπε στο protothema.gr «την κυνηγούσε 100 μέτρα (σ.σ. ο 39χρονος). Η αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο» αναφέροντας πως η κοπέλα φώναζε για βοήθεια αλλά κανείς δεν έτρεξε να τη σώσει. «Η κοπέλα φώναζε ότι δέχεται απειλές. “Με κυνηγάει να με σκοτώσει”. Ήταν με έναν φίλο της. Δεν τον είδα, είδα τον άλλον με το μηχανάκι που κρατούσε μαχαίρι και φώναζε “θα σε σκοτώσω”».

Η συνομιλία της 28χρονης στο “100” στιγμές πριν την επίθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star αυτός ήταν ο διάλογος που είχε η 28χρονη με την αξιωματικό Υπηρεσίας στο αστυνομικό τμήμα:

Θύμα: Σας παρακαλώ πολύ, θέλω ένα περιπολικό να με συνοδεύσει στο σπίτι μου. Είδα τον πρώην σύντροφό μου και φοβάμαι, μήπως με περιμένει έξω από το σπίτι μου και μου κάνει κακό.

Αστυνομικός: Πρέπει να του κάνετε μήνυση.

Θύμα: Έχω κάνει μήνυση στο παρελθόν εναντίον του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Αστυνομικός: Μείνετε στο αστυνομικό τμήμα και θα καλέσουμε από εδώ την Άμεση Δράση να σας συνοδεύσουν.

Θύμα: Θα τους καλέσω εγώ.

Η 28χρονη βγήκε από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων μαζί με τον φίλο της και κάλεσε το 100:

Άμεση Δράση: Άμεση Δράση, λέγετε παρακαλώ;

Θύμα: Είμαι έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων και θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου γιατί φοβάμαι ότι ο πρώην σύντροφός μου θα μου κάνει κακό. Βοήθεια, είναι εδώ, με κυνηγάει… (Ουρλιαχτά, έπεσε η γραμμή).

Αμέσως, ακούγονται ουρλιαχτά, η τηλεφωνήτρια γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της 28χρονης, μιας δολοφονίας που έγινε μπροστά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Σοκαρισμένοι οι γονείς του δράστη

«Έχω να πω πολλά συγγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας. Την είχα σαν κόρη μου, τη λάτρευα, την αγαπούσα», ανέφερε ο πατέρας του 39χρονου δράστη.

«Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο γιος μου. Δεν ξέρω τίποτα» είπε, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου.

Η μητέρα του 39χρονου δράστη μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι ο γιος της πλέον είναι «πεθαμένος» για εκείνη.

«Να πείτε παντού ότι ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του δράστη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία:

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

Μιλώντας στο STAR, ο πατέρας της 28χρονης έκανε λόγο για έναν «άγγελο» που «τάιζε» τον σύντροφό της, αποκαλώντας τον «απόβρασμα».

«Η κόρη μου τα είχε με αυτό το απόβρασμα, τον τεμπέλη. Τον τάιζε. Δεν μου το είχε πει ποτέ η κόρη μου πως την χτυπούσε γιατί θα πήγαινα να τον δείρω. Η μάνα της μου το είχε πει εμπιστευτικά. Σκεφτόταν να δουλέψει σε νηπιαγωγείο. Είχε σπουδάσει παιδαγωγικά. Το παιδί μου ήταν άγγελος. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Δεν ξέρω γιατί δεν μου τα είπε όλα αυτά το κορίτσι μου. Ανέβαζαν μαζί διάφορα για να μην καταλάβω κάτι», ανέφερε ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής στο STAR.

«Πολλά συγγνώμη», ζήτησε ο πατέρας του 39χρονου δράστη της δολοφονίας της 28χρονης έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

«Δεν ξέρω τίποτα», πρόσθεσε μιλώντας στο Star.

Καλλιακμάνης: «Δεν την αφήνεις να φύγει από το Α.Τ.»

«Πήγε με το μαχαίρι και την έσφαξε», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής για το καρτέρι θανάτου στους Αγίους Αναργύρους όπου 39χρονος σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύντροφό του.

ΕΔΕ έχει ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν παραλείψεις από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αναργύρων. Σύμφωνα με το OPEN, η κοπέλα την ώρα που έφυγε από το τμήμα κάλεσε το 100 φωνάζοντας και εκείνη την ώρα που δέχτηκε την επίθεση.

Ο κ. Καλλιακμάνης άφησε αιχμές για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, κι όπως είπε «η διαδικασία γίνεται αυτεπαγγέλτως από την στιγμή που γίνεται η καταγγελία, αλλά αν δεν έχει ανθρώπους. Για αυτό λέμε να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο».

Σύμφωνα με το MEGA εκείνη την ώρα ήταν στο Α.Τ. μόνο ένας αξιωματικός και μια κοπέλα αστυνομικός στο φυλάκιο. «Ένας αξιωματικός και ένας φρουρός, αυτό είναι», είπε για τα βράδια ο κ. Καλλικαμάνης. «Πολλά αστυνομικά τμήματα κλείνουν την νύχτα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει περιπολικό; Θα πρέπει να ανταπεξέλθει η αστυνομία αμέσως, όχι να λέει δεν έχω κόσμο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σχετικά Άρθρα