Λυμπεράκη- Καρβέλας: Το τηλεοπτικό χρονικό μιας “καταστροφής”

 Λυμπεράκη- Καρβέλας: Το τηλεοπτικό χρονικό μιας “καταστροφής”

Ο Νίκος Καρβέλας είναι ένας άνθρωπος με έντονη ιδιοσυγκρασία και απόψεις που δεν χωρούν εύκολα στα στενά όρια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, η οποία καταπιάνεται με τις πολιτικές του απόψεις και δεν περιορίζεται στο πλούσιο μουσικό του παρελθόν και τα στιγμιότυπα του βίου του, όπως έχει συμβεί, άλλωστε, σε άλλες τηλεοπτικές προσωπογραφίες του από άλλες εκπομπές.

Η Νίκη Λυμπεράκη επιχείρησε και τελικά δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Κάποιοι θα πουν πως έπρεπε να είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε σε μία τέτοια συζήτηση με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Και είχε την «τιμή» να το ζήσει αυτό στην διάρκεια της εκπομπής της τη Δευτέρα, όταν ο συνθέτης και ερμηνευτής ξεδίπλωσε τη κοσμοθεωρία του και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η αποτίμηση του Νίκου Καρβέλα για τους Έλληνες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρή και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης περιέγραψε το πολιτικό τοπίο ως βόθρο, εκτινάσσοντας την ένταση στο πλατό. Η Νίκη Λυμπεράκη αντιτάχθηκε σθεναρά -εις μάτην- στα λεγόμενα του Νίκου Καρβέλα, τονίζοντας ότι η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς οδήγησε τους Έλληνες σε περιπέτειες.

«Πιάνεσαι από μία λέξη. Μην μου κάνεις το πως θα μιλώ και τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα» είπε ενοχλημένος ο Νίκος Καρβέλας. Και συνέχισε εν μέσω αντεγκλίσεων. «Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκ. Έλληνες. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα αλλά με τον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι απόλυτος».

«Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;» ρώτησε η Νίκη Λυμπεράκη.

«Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική» κατέληξε ο Νίκος Καρβέλας.

Η ένταση ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η δημοσιογράφος θέλησε να του υποβάλει μία ερώτηση για το βιβλίο που έγραψε, εκείνος ενοχλήθηκε ξανά. «Να σε ρωτήσω κάτι;» του είπε η Νίκη Λυμπεράκη με εκείνον να τονίζει: «Όχι, να με ακούς, αφού τελειώσω, θα με ρωτάς».

«Άν ήταν να κάναμε TEDx, που βγαίνει κάποιος σε μία σκηνή και μιλά για τη ζωή του, τα έργα του κ.λ.π. ανάλογα με το θέμα. Θέλω να ρωτάω και εγώ» του είπε η δημοσιογράφος με τον Νίκο Καρβέλα να λέει: «Είναι σαν πράξη αυτοικανοποίησης, συνεύρεσης. Θες να συνευρεθούμε». «Θέλω να μου επιτρέπεις να σε ρωτώ κιόλας γιατί εσύ είσαι χειμαρρώδης και πρέπει να σε παρακολουθούμε» συμπλήρωσε η Νίκη Λυμπεράκη.

Σχετικά Άρθρα