Κασσελάκης:Θα δημοσιεύσω την περιουσιακή μου κατάσταση πριν τις ευρωεκλογές -Στόχος ένα ποσοστό πάνω από 17%

 Κασσελάκης:Θα δημοσιεύσω την περιουσιακή μου κατάσταση πριν τις ευρωεκλογές -Στόχος ένα ποσοστό πάνω από 17%

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη παραχώρησε απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση πριν τις ευρωεκλογές και επέμεινε στο αίτημα για παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Επέμεινε, δε, στο αίτημά του για εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι «πρέπει να φύγει το άλλοθι του 41% και αυτή η κυβέρνηση να κριθεί».

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες»

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για το «κατηγορητήριο» που αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας λόγο εκ νέου για συγκάλυψη, επικαλούμενος παράλληλα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

«Έχουμε ήδη αρκετά στοιχεία για να συντάξουμε κατηγορητήριο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, όσον αφορά τα 57 θύματα των Τεμπών.

«Ο κ. Καραμανλής είχε γνώση του κινδύνου» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κ. Καραμανλή».

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως. Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα»

«Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό. Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, τόνισε πως εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, αλλά «ακόμα και η Δικαιοσύνη κρίνεται κάθε μέρα».

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η απόλυτη ανατροπή»

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή», σημειώνοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθεί πάνω από το 17%.

«Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι διακυβέρνησης. Εάν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή. Δεν φοβάμαι την αμφισβήτηση», ξεκαθάρισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι από πρωθυπουργούς. Τι χρειάζεται κανείς για να διοικήσει; Τα τρία κριτήρια για τους υπουργούς: Πρώτο, η ενσυναίσθηση. Δεύτερο είναι η ηθική, τα καθαρά χέρια. Τρίτο, η τεχνοκρατική επάρκεια».

Όσον αφορά την πρόταση για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Έχουμε για πρώτη φορά διαρροή στοιχείων. Δεν είναι μόνο η διαδικασία των εκλογών. Είναι όλη η διαδικασία παραπληροφόρησης. Εγγυάται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων του εσωτερικού;».

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα, για να επηρεάσεις την ψήφο» ισχυρίστηκε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως «δεν έχω πει εγώ τη λέξη νοθεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τη λέξη νοθεία, το 2019. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε εκλογές στον πρώτο μήνα που ανέλαβε. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού, δεν γνωρίζουμε για τους ψηφοφόρους του εσωτερικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι θα αμφισβητήσει ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή. Ειδικότερα, οριοθέτησε τον πήχη σε ένα ποσοστό πάνω από το 17% των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, ενώ είπε ότι, αν από τις 23 μονάδες διαφορά, φτάσει να είναι πολύ κοντά στη ΝΔ, τότε αυτό θα συνιστά ανατροπή για το κόμμα του.

«Γιατί να εμπιστευθεί ο Έλληνας πολίτης ένα άγνωστο πρόσωπο όπως εσείς, για να γίνει πρωθυπουργός;» ρωτήθηκε επίσης, για ν’ απαντήσει: «Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών», για να προσθέσει ότι υπάρχει διαφάνεια στον δημόσιο βίο του. Είπε, δε, ότι πριν τις ευρωεκλογές θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο με το «πόθεν έσχες» του.

Μιλώντας για την επίθεση Ακρίτα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την παρέμβασή του στην υπόθεση, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Τέμπη. «Θέλουμε δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών» υποστήριξε σχετικά, επιχειρώντας να εξηγήσει την αμφιλεγόμενη χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, είπε ότι η πιο οικονομική λύση για την άμυνα της χώρας είναι η πρόληψη, ενώ χαρακτήρισε τον φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών ως «χρήσιμο εργαλείο».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν θ’ αλλάξει το όνομα και το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και ότι δεν προτίθεται να μεταφέρει το κόμμα από την Κουμουνδούρου. «Πολλοί αμφιβάλλουν για τα κίνητρά μου» είπε, «αλλά δεν επέλεξα εγώ την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα» στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Επέμεινε, τέλος, στο αίτημά του να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, αλλά και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για να μην μου ξαναπεί ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του ότι όλα αυτά έχουν κριθεί, πάμε να ξαναζυγιστούμε» ανέφερε. Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κριθεί, υποστήριξε ακόμη.

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μας εκπλήσσει η αλαζονεία -Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί ξανά με όχημα την τοξικότητα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί σε μια εκλογική διαδικασία με μόνο όχημα την τοξικότητα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Μαρινάκης καταλογίζει ακόμη στον κ. Κασσελάκη «έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων και αλαζονεία».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Για τη συνέντευξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει πολλά. Μάλλον σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα, παρότι μιλούσε για πάνω από 40 λεπτά.

»Η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας εκπλήσσει, όσο η αλαζονεία με την οποία εμφανίζεται. Αυτό που σίγουρα επιβεβαιώσαμε και σήμερα είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα».

Σχετικά Άρθρα