Inspiring Earth: Η επιτυχία έρχεται επενδύοντας στην καινοτομία και την αριστεία

 Inspiring Earth: Η επιτυχία έρχεται επενδύοντας στην καινοτομία και την αριστεία

Ο όμιλος Inspiring Earth δημιουργήθηκε από τον πολύ γνωστό στην επιχειρηματική κοινότητα, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο ως ένα family office στο οποίο σημαντικό πλέον ρόλο διαδραματίζει ο γιός του Φίλιππος Αντωνόπουλος.

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε επί 22 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Intralot, ηγήθηκε της εταιρείας την εποχή της μεγάλης της ανάπτυξης και παραμένει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Intralot. Έχει κατακτήσει δύο “Hall of Fame” του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών και έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις και με το βραβείο “Manager of the Year 2013”. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ και του ΣΕΒ International και σήμερα είναι Πρόεδρος των επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας – Ασίας και Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής.

Φίλιππος Αντωνόπουλος

Ο Φίλιππος Αντωνόπουλος, ιδρυτής και CEO της OKTO και με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις εταιρείες τεχνολογίας του Ομίλου, είναι σήμερα από τους πιο  επιδραστικούς επιχειρηματίες στον διεθνή κλάδο του Fintech και έχει περιληφθεί στη λίστα “40 Under 40” του Fortune Greece.

Με αρχικό κεφάλαιο 15 εκατομμύρια ευρώ και τζίρο για το 2023 πάνω από 270 εκ., συμμετοχή σε 15 εταιρείες και παρουσία σε 20 χώρες και 5 ηπείρους, ο όμιλος της Inspiring Earth είναι σήμερα ενεργός στους κλάδους των ηλεκτρονικών συναλλαγών, της αγροδιατροφής, του gaming/gamification, αλλά και της κυβερνοασφάλειας και των IT solutions.  Απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους, μεταξύ τους και πολλά έμπειρα ανώτερα στελέχη με εκτεταμένη τεχνογνωσία στις διεθνή επιχειρηματικότητα και επιτυχημένο ιστορικό στη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων.

  • Η Inspiring Earth λειτουργεί ως εταιρεία μετοχικού κεφαλαίου / χαρτοφυλακίου εξασφαλίζοντας υγιή απόδοση επένδυσης (ROI) για τους συνεταίρους και επενδυτές στις διάφορες εταιρείες του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη Διοίκηση των επιχειρήσεων.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών (fintech), στόχος του ομίλου είναι η επένδυση αλλά και η δημιουργία πρωτοποριακών, πιστοποιημένων εταιρειών πληρωμών και ηλεκτρονικών πορτοφολιών με προστιθέμενη αξία για τους χρήστες. Συνολικά οι τρείς εταιρείες ηλεκτρονικών συναλλαγών του ομίλου, ξεπέρασαν την περασμένη χρονιά τα 2 δις ευρώ σε αξία συναλλαγών και αναπτύσσονται διαρκώς.

  • Στον τομέα του gaming, προτεραιότητα είναι οι εταιρείες υψηλής ανάπτυξης στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών αλλά και του social gaming. Oι εταιρείες του ομίλου ξεπερνούν τα 50 εκατ. $ τζίρο, ενώ στον τομέα του gamification  και του social gaming οι εφαρμογές των εταιρειών του ομίλου φτάνουν τα 20 εκατομμύρια downloads.

Οι επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια και τις IT Solutions γίνονται σε συνεχώς αναπτυσσόμενες τεχνολογίες,  καινοτόμες και ανατρεπτικές λύσεις με πρωτοποριακή στρατηγική. Η πρόσφατα δημιουργημένη εταιρεία Cybersecurity του ομίλου με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του χώρου, προσφέρει εξειδικευμένες και πελατοκεντρικές συμβουλευτικές υπηρεσίες που διασφαλίζουν πρωτίστως την λειτουργική συνέχεια και στις πιο εξελιγμένες περιπτώσεις κινδύνων.

  • Στον αγροδιατροφικό τομέα, η Inspiring Earth έχει δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις σε εταιρείες ικανές να επεκταθούν μέσω τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και επώνυμων προϊόντων διατροφής με καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα ή πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας.

Με δύο δυναμικά brands ο όμιλος δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και εμπορία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου υψηλών προδιαγραφών από την περιοχή της Ολυμπίας και της Σητείας. Και τα δύο brands έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς στον κόσμο και εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ασίας και στην Αυστραλία.

  • Ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η συμμετοχή σε εταιρεία που παράγει με πρωτοποριακές μεθόδους υδροπονική φράουλα στο νομό Ηλείας, με ετήσια παραγωγή πάνω από 1.000 τόνους ετησίως.

Οι κύριοι άξονες των επιχειρήσεων όπου επιλέγει να επενδύει η Inspiring Earth, σε κάθε τομέα και κλάδο, είναι η ταχεία ανάπτυξη, η βιωσιμότητα και η καινοτομία.  20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο όμιλος συνεχίζει τη δυναμική του πορεία, με οδηγό την βασική του αρχή: “Investment in innovation and excellence”.

Σχετικά Άρθρα