Φλωρίδης: Ψέμα ότι μπαζώθηκε ο χώρος των Τεμπών για να συγκαλυφθούν στοιχεία

 Φλωρίδης: Ψέμα ότι μπαζώθηκε ο χώρος των Τεμπών για να συγκαλυφθούν στοιχεία

«Στήθηκε ένα μεγάλο ψέμα από πολιτικούς, ότι ο χώρος στο δυστύχημα των Τεμπών μπαζώθηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν ή να μην μπορούν να διερευνηθούν στοιχεία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Ο ίδιος είπε πως πρώτα να δούμε τι έγινε στα Τέμπη, σημειώνοντας πως η κατηγορία περί μπαζωμάτων διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Εξήγησε ότι πήρε θέση στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε μέσα από τα μπαζώματα να γίνει μια συγκάλυψη στοιχείων από τους πολιτικούς.

Εξιστόρησε πως όταν γίνεται το δυστύχημα και πρέπει να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης, πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα στα μηχανήματα να φτάσουν εκεί. Έπρεπε να γίνει μια διάνοιξη δρόμων, προσέθεσε.

“Δεν υπήρχε δρόμος για τα βαριά οχήματα”

Σε ερώτηση αν υπήρχε οδικό δίκτυο εκεί, απάντησε πως τέτοιο που να υποστηρίξει την προσέλευση βαριών μηχανημάτων δεν υπήρχε, και έτσι διαμορφώθηκε ένας δρόμος για να πάνε τα μηχανήματα σε 5,5 χλμ. Όπως συμπλήρωσε, αυτό διαμορφωνόταν σιγά σιγά, ανάλογα με τις ανάγκες των οχημάτων διάσωσης.

Εξήγησε ότι ανάλογα με την ευστάθεια του εδάφους έπρεπε να δημιουργείται μια σταθερότητα και δημιουργείται όταν τοποθετείται σκληρό χαλίκι, διότι κάτω είναι και ο αγωγός του φυσικού αερίου.

Για τις καταγγελίες σχετικά με την τσιμεντοποίηση, είπε πως «ούτε ένας πόντος τσιμέντο δεν υπάρχει».

Για την τυχόν ύπαρξη παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία σημείωσε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ για την περίπτωση να έχουν χαθεί στοιχεία είπε ότι όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών. Όπως εξήγησε, ο ανακριτής θα στείλει στο εξωτερικό και τα πιθανά βίντεο που έχουν υποστεί επεξεργασία.

Αναφορικά με τις διαφωνίες του πραγματογνώμονα που όρισε ο ανακριτής και των τεχνικών συμβούλων των συγγενών, είπε ότι «ο ανακριτής όρισε από το Μετσόβιο νέο πραγματογνώμονα».

Σχετικά Άρθρα