Φινλανδία: Νεκρό παιδί από τους πυροβολισμούς 12χρονου σε σχολείο- Δύο τραυματισμένα

 Φινλανδία: Νεκρό παιδί από τους πυροβολισμούς 12χρονου σε σχολείο- Δύο τραυματισμένα

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία. Νωρίτερα, η φινλανδική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως τα τρία παιδιά που τραυματίστηκαν ηλικίας 12 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με το ένα να χάνει τη ζωή του και τα δύο να παραμένουν τραυματισμένα.

Ο 12χρονος που κρίθηκε ύποπτος, συνελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας.

Γονείς δήλωσαν στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε μια τάξη του σχολείου Viertola στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας.

Η υπουργός Εσωτερικών Mari Rantanen δήλωσε στο X: “Η ημέρα ξεκίνησε με φρικτό τρόπο… Μπορώ μόνο να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή. Ο ύποπτος δράστης έχει συλληφθεί”.

Ο πρωθυπουργός Petteri Orpo δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σχολείο. “Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τους αγαπημένους τους και τους άλλους μαθητές και το προσωπικό“, δήλωσε στο X.

Προηγούμενα περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία της Φινλανδίας έχουν θέσει στο επίκεντρο της προσοχής την πολιτική της Φινλανδίας για την οπλοκατοχή.

Η Φινλανδία αυστηροποίησε τη νομοθεσία της για τα όπλα το 2010, εισάγοντας ένα τεστ καταλληλότητας για όλους τους αιτούντες άδεια οπλοφορίας. Το όριο ηλικίας για τους αιτούντες άλλαξε επίσης στα 20 έτη.

Σχετικά Άρθρα