Τέμπη: Φωτογραφίες από τα υλικά που μεταφέρθηκαν παράτυπα από το σημείο του δυστυχήματος

 Τέμπη: Φωτογραφίες από τα υλικά που μεταφέρθηκαν παράτυπα από το σημείο του δυστυχήματος

Μετά τη πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη όπως έγινε γνωστό πρόσφατα πέταξαν υλικά από το σημείο με είκοσι φορτηγά, παράτυπα και χωρίς να τηρήσουν κανένα πρωτόκολλο τα οποία υλικά χαρακτηρίστικαν ως άχρηστα. Το Documento δημοσίευσε φωτογραφίες με τα υλικά αυτά τα οποία όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ αποκαλύφθηκαν από μίοα μάνα θύματος.

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα η πληροφορία ότι ο χώρος όπου έχουν εναποθέσει είκοσι φορτηγά χώμα, σχεδόν 2 χλμ. μακριά από τον τόπο της τραγωδίας, ανήκει στην εταιρεία Πανδρεμμένος, η οποία ήταν μία από αυτές που πήραν πολλές χιλιάδες ευρώ για να διαμορφώσαν τον χώρο στο σημείο της σύγκρουσης.

Η μητέρα μιλώντας με ντόπιους, ακούγοντας μαρτυρίες και ψάχνοντας η ίδια πιθανά μέρη όπου θα μπορούσαν να έχουν πεταχτεί τα χώματα από το σημείο της σύγκρουσης κατέληξε τελικά στον χώρο όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα. Πρόσφατα βρέθηκε εκεί, τα φωτογράφισε και τα βιντεοσκόπησε ως απόδειξη ότι κάποιοι πέταξαν σημαντικά πειστήρια και επί ένα χρόνο κανείς δεν ασχολήθηκε να τα διερευνήσει.

  • Οι ενέργειες των χειριστών που μετέφεραν τα χώματα προκύπτουν και από τις καταθέσεις των αδερφών Πανδρεμμένου. Παραθέτουμε μια από αυτές: «Την 2η και 3η μέρα όσα κυβικά χώμα απομάκρυναν για να καθαριστεί ο χώρος (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι), είτε με τους φορτωτές, είτε με τις τσάπες, εκτιμώ ότι ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο, με εντολή της Πυροσβεστικής επειδή δεν τα χρειαζόταν, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση, και τα οποία βρίσκονται ακόμα σε αυτόν τον χώρο».

Μια προσεκτική ανάγνωση των καταθέσεων των χειριστών αναδεικνύει ότι εκχωμάτωση έγινε πάνω από μία φορές και, όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχουν τεράστια κενά στον λόγο για τον οποίο έγιναν. Ως παράδειγμα αναφέρουμε πως έχει υποστηριχτεί ότι η απομάκρυνση χωμάτων και μετέπειτα η επίστρωση με υλικά έγιναν εξαιτίας ενός αγωγού που έπρεπε να προστατευτεί ή πως έγιναν για επιχειρησιακούς λόγους, κάτι το οποίο επίσης δεν προκύπτει από τα πλάνα που είναι διαθέσιμα.

Η ποσότητα των υλικών είναι τεράστια και αποδεικνύει περίτρανα πως πράγματι έγινε ξεμπάζωμα του χώρου. Με ποια κριτήρια, λοιπόν, υλικά από τόπο εγκλήματος χαρακτηρίστηκαν άχρηστα και μεταφέρθηκαν χωρίς καμιά επίβλεψη σε ιδιόκτητο οικόπεδο; Πολλά ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις.

Οι φόβοι των συγγενών μεγαλώνουν καθώς θεωρούν ότι ανάμεσα σε αυτή την τεράστια ποσότητα χώματος πιθανώς να βρίσκεται ένα κομμάτι από τους αγαπημένους τους. Εστω και μία τρίχα τους να έχει πεταχτεί είναι αποφασισμένοι να την πάρουν πίσω. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν να βρουν ίχνη της αγνοούμενης Εριέττας Μόλχο.

Σχετικά Άρθρα