Σπαρτιάτες: Ως ύποπτος για ηθική αυτουργία σε εξαπάτηση ψηφοφόρων κατέθεσε ο Κασιδιάρης

 Σπαρτιάτες: Ως ύποπτος για ηθική αυτουργία σε εξαπάτηση ψηφοφόρων κατέθεσε ο Κασιδιάρης

Με την ανωμοτί κατάθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση των εκλογέων, ολοκληρώθηκε η έρευνα γύρω από το κόμμα των Σπαρτιατών. Ο καταδικασθείς πρωτοδίκως για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι ο τελευταίος εκ των υπόπτων που βρέθηκε στο γραφείο της Γεωργίας Αδειλίνη προκειμένου να καταθέσουν.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν ο πραγματικός αρχηγός και ο καθοδηγητής των τότε υποψηφίων βουλευτών των Σπαρτιατών.

Στις ανωμοτί εξηγήσεις του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος. ” Δεν χωρά σε λογική ότι είχε δημιουργήσει “ένα υβρίδιο ” κόντρα στη δική του υποψηφιότητα”, φέρεται να υποστήριξε τονίζοντας ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανέναν ψηφοφόρο.

Ήδη έχουν δώσει ανωμοτί εξηγήσεις και οι 11 εκλεγμένοι με τους Σπαρτιάτες βουλευτές (εκτός του καταγγέλλοντα προέδρου).

Μετά την αποτίμηση των στοιχείων και των εξηγήσεων των υπόπτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν προκύπτουν ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελέας θα υποβάλει ξανά αίτημα στη Βουλή, για την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών, αυτή τη φορά για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σχετικά Άρθρα