Νέα Αριστερά: Καλοδεχούμενη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή για Τέμπη

 Νέα Αριστερά: Καλοδεχούμενη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή για Τέμπη

Καλοδεχούμενη χαρακτηρίζει η Νέα Αριστερά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για προανακριτική για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών «εφόσον κατατεθεί με συγκεκριμένες κατηγορίες». Όπως αναφέρει η βουλεύτρια Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «τα τελευταία νέα είναι ότι η Νέα Αριστερά παίρνει πρωτοβουλίες για τις αντιδημοκρατικές πολιτικές της κυβέρνησης και καλεί τα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης να τις στηρίξουν. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται και σε λίγο καιρό καταθέτουν αντίστοιχη πρόταση».

Ακολούθως η Πέτη Πέρκα προσθέτει ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι άλλαξαν τη «γραμμή» τους και συμφωνούν με ό,τι γράφει το πόρισμα της Νέας Αριστεράς, που μιλάει ξεκάθαρα για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, για τη διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων που έχει τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Η βουλεύτρια Φλώρινας της Νέας Αριστεράς τονίζει στη συνέχεια πως «κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη, όπου αυτό που ζητάει είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καραμανλή, με ερμηνευτική δήλωση από όλη τη Βουλή, για τέλεση ποινικών αδικημάτων δια παραλείψεως προκειμένου να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός».

Καταληκτικά η Πέτη Πέρκα καλεί σε ανάγνωση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία της Νέας Αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα