Νάουσα: Τουρισμός όλο το χρόνο στα 3-5 Πηγάδια

 Νάουσα: Τουρισμός όλο το χρόνο στα 3-5 Πηγάδια

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενέκρινε τη χρηματοδότηση της πρότασης που είχε υποβάλλει η εταιρία «Ορεινός Τουρισμός» για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπονται παρεμβάσεις όπως, Mountain Coaster – καλοκαιρινή πίστα έλκηθρων, ταινιόδρομος με σκέπαστρο – Mooving Carpetγ, Snowfactory – μονάδα παραγωγής χιονιού, Snowmaking – σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Ο δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία των 3-5 Πηγαδιών, εργάζεται για την αντικατάσταση του αναβατήρα του χιονοδρομικού έτσι ώστε να χρησιμοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με δράσεις που θα αναδείξουν τον ορεινό όγκο και θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με εργαλεία όπως οι Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις).

Στόχος του δήμου είναι η μετατροπή των 3-5 Πηγαδιών σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας με ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού πέραν της χιονοδρομίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ανάθεση μελέτης για την συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου ως ενιαίο τουριστικό σύμπλεγμα (3-5 Πηγάδια, Αρκοχώρι, Άγιο Νικόλαο, Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι, Μεταμόρφωση, Άγιος Παύλος). Επίσης, ο δήμος Νάουσας θα ξεκινήσει μελέτη για την αποκατάσταση του δρόμου πρόσβασης 3-5 Πηγάδια – Μεταμόρφωση – Άγιος Παύλος.

Σχετικά Άρθρα