Financial Times: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ωφελεί ιδιαίτερα τις τράπεζες

 Financial Times: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ωφελεί ιδιαίτερα τις τράπεζες

Με επαινετικά σχόλια αναφέρονται στις ελληνικές τράπεζες οι Financial Times, σε ανάλυση που δημοσιεύεται σήμερα στη δημοφιλή στήλη Opinion Lex. Οι Financial Times επισημαίνουν ακόμη την πολύ καλή πορεία συνολικά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια αναφέρονται στις ελληνικές τράπεζες οι Financial Times, σε ανάλυση που δημοσιεύεται σήμερα στη δημοφιλή στήλη Opinion Lex(αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για τους επενδυτές ανά την υφήλιο), ενώ, ταυτόχρονα, προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και το 2024 οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, αναδεικνύοντας τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ωφελεί ιδιαίτερα τις τράπεζες», επισημαίνεται στην ανάλυση, στην οποία αναδεικνύεται ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί στο 5% από το 40% που είχαν σκαρφαλώσει στην περίοδο της κρίσης», καθώς και το ότι «οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν μειώσει το κόστος λειτουργίας τους κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και οι αποδόσεις των ιδίων κεφαλαίων κινούνται σε διψήφια ποσοστά προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Αυτά σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις (6 φορές τα κέρδη, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς) και το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν discount 15% συγκριτικά με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών τραπεζών, εξηγούν γιατί είναι τόσο ελκυστικές», τονίζει η εφημερίδα.

Οι Financial Times επισημαίνουν ακόμη την πολύ καλή πορεία – συνολικά του ελληνικού χρηματιστηρίου («το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο σχεδόν 40% το τελευταίο έτος, ξεπερνώντας τον S&P 500», αναφέρουν) καθώς και των ελληνικών ομολόγων με το 10ετές στο 3,2%, χαμηλότερα από την Ιταλία (3,6%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (4%), όπως σημειώνουν, και προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και φέτος οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «τα κονδύλια από την ΕΕ ύψους 17% του ΑΕΠ που προορίζονται για την ανοικοδόμηση και την ανάκαμψή της» καθώς και «μια κυβέρνηση που χαίρει μεγάλης εκτίμησης».

Σχετικά Άρθρα