12χρονη: Ισόβια σε Μίχο, στη φυλακή και ο “Μιχάλης”-Αποφυλακίζεται η μητέρα και 17 καταδικασθέντες

 12χρονη: Ισόβια σε Μίχο, στη φυλακή και ο “Μιχάλης”-Αποφυλακίζεται η μητέρα και 17 καταδικασθέντες

Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή, ήταν η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών.

Για τους λοιπούς καταδικασθέντες το δικαστήριο έχει επιβάλει ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

Σε όλους έχουν επιβληθεί και χρηματικές ποινές.

Ωστόσο, εκτός φυλακής θα βρεθούν 17 καταδικασθέντες καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους. Έτσι στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης».

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων για αδικήματα όπως γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, απόπειρα γενετήσιων πράξεων και παιδική πορνογραφία.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του Ηλία Μίχου να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σχετικά Άρθρα