Γάζα: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το νοσοκομείο Αλ Ακσα

 Γάζα: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το νοσοκομείο Αλ Ακσα

Τουλάχιστον 32.782 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.298 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Σήμερα στο Κάιρο, εντείνονται οι διαπραγματεύσεις, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου σε μια ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη μιας παύσης των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, μετά από σχεδόν έξι μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον κέντρου διοίκησης που διαχειρίζεται η ένοπλη οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Αλ Ακσα στη Λωρίδα της Γάζας.

“Επλήγησαν με ακρίβεια το κέντρο διοίκησης και τρομοκράτες με στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να πληγούν πολίτες που δεν εμπλέκονται στην περιοχή του νοσοκομείου. Το κτίριο του νοσοκομείου Αλ Ακσα δεν καταστράφηκε και δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του”, ανέφερε ο στρατός.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι νοσοκομεία στη Γάζα χρησιμοποιούνται από την Χαμάς και από άλλες ένοπλες οργανώσεις ως βάσεις και έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Τόσο η Χαμάς όσο και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το διαψεύδουν. Επίσης, περίπου 9.000 ασθενείς από τη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να μεταφερθούν εκτός Λωρίδας επειγόντως για θεραπεία καθώς στο παλαιστινιακό έδαφος έχουν απομείνει μόνο 10 νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν στο ελάχιστο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το πρωί της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός στόχευσε μια σκηνή για δημοσιογράφους μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, τη στιγμή του βομβαρδισμού υπήρχαν δημοσιογράφοι μπροστά από το Νοσοκομείο της Ράφα για να αναζητήσουν καταφύγιο και να είναι μακριά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και κάποιοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. Οι δημοσιογράφοι στοχοποιούνται συστηματικά από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από τον Οκτώβριο, περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί.

Σχετικά Άρθρα