Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα- Κλειστές συσκέψεις και σενάρια μετά τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου

 Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα- Κλειστές συσκέψεις και σενάρια μετά τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου

Την Παρασκευή, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκαν μαραθώνιες κλειστές συσκέψεις και φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός δέχεται συγκεκριμένες εισηγήσεις για τους αντικαταστάτες των Μπρατάκου και Παπασταύρου οι παραιτήσεις των οποίων, μετά τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκάλεσαν αναστάτωση στην κυβέρνηση και έριξαν σκιά στην κοινοβουλευτική διαδικασία επί της πρότασης δυσπιστίας η οποία καταψηφίστηκε.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις και το σενάριο του ανασχηματισμού που κάποια στιγμή βγήκε στο προκήνιο να μεταφέρεται κατά πάσα πιθανότητα για αργότερα. Οι τελευταίες πληροφορίες, συγκλίνουν πως οι αρμοδιότητες του μέχρι πρότινος υπουργού Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου να μεταφερθούν στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο οποίος θα βρίσκεται συνεπικουρούμενος από τον γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιο Κουτνατζή για το νομοθετικό έργο.

Σε ό,τι αφορά στο κενό που αφήνει ο Γιάννης Μπρατάκος, στο τραπέζι βρίσκεται η επιλογή ενός μη πολιτικού προσώπου που θα έχει την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού και όχι του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και το οποίο θα συνεπικουρείται από τους Μιχάλη Μπεκίρη, Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και από τον Γιώργο Μυλωνάκη Γενικό Γραμματέα της Βουλής.

Παράληλά η Κυβέρνηση ρίχνει ξανά το βάρος της στην καθημερινότητα και τις ευρωεκλογές και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στόχος είναι η ανάδειξη της ανεπάρκειας της αντιπολίτευσης η οποία “δεν διστάζει να ποντάρει στην τοξικότητα” αλλά και η κρισιμότητα της κάλπης καθώς και η ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας. Ο Πρωθυπουργός ξεκινά εξορμήσεις με στόχο την απευθείας επαφή με τους πολίτες. Σήμερα Σάββατο θα επισκεφθεί το Μοσχάτο, ενώ θα ακολουθήσει την Τρίτη επίσκεψη στα Καλάβρυτα.

  • Στις 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΝΔ το οποίο θα είναι σε πανηγυρικό κλίμα καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο ουσιαστικά προσδοκάται να σηματοδοτήσει την αφετηρία της κρίσιμης πρόκλησης για την παράταξή ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Πρωθυπουργός από το Μοσχάτο αναμένεται να τονίσει τη βαρύτητα της αναμέτρησης του Ιουνίου. Το δίλημμα που θέτει είναι το αν θα συνεχιστεί η πορεία της χώρας προς τα μπροστά ή θα υπάρξει επιστροφή στο κακό παρελθόν. Είναι κρίσιμο αναμένεται να τονίζει ο Πρωθυπουργός στην επαφή του με τους πολίτες να υπάρξει δυνατή ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή καθώς οι μάχες στις Βρυξέλλες θα είναι σκληρές για μεταναστευτικό, αγρότες και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Κεντρική θέση στις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν όπως είναι αναμενόμενο τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας. Μετά τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τις συντάξεις ο Πρωθυπουργός θα εποικεντρώσει στη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η τέταρτη κατά σειρά, αυτή τη φορά στα 830 ευρώ. Αναμένεται να τόνισει πως η Κυβέρνηση κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε λέγοντας πως όταν η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ και πέντε χρόνια μετά σημειώνει μια άνοδο της τάξης του 27%.

Σχετικά Άρθρα