Γερμανία: Τρομοκρατικός συναγερμός στο ντέρμπι Μπάγερν-Ντόρτμουντ

 Γερμανία: Τρομοκρατικός συναγερμός στο ντέρμπι Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Η αστυνομία ενισχύει την ασφάλεια του αγώνα Μπάγερν – Ντόρτμουντ εν μέσω τρομοκρατικού συναγερμού. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle η αστυνομία στη γερμανική πόλη του Μονάχου έχει αναπτύξει περισσότερους αστυνομικούς για την ασφάλεια της Allianz Arena κατά τη διάρκεια του αγώνα της Bundesliga μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ σήμερα Σάββατο.

Η αυξημένη παρουσία ασφαλείας έρχεται μετά την πληροφορία που έλαβε η αστυνομία την Παρασκευή ότι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν έναν στόχο σχεδιασμένο και τοποθετημένο σε θεατές έξω από το στάδιο.

Η εικόνα φέρεται να δημιουργήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα ISIS-K, παρακλάδι του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» που εδρεύει στο Αφγανιστάν. Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου σε αίθουσα μουσικής έξω από τη Μόσχα.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι αξιολόγησαν εντατικά τη φωτογραφία το βράδυ της Παρασκευής μαζί με το περιφερειακό τμήμα ποινικών ερευνών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα